Amsterdam geeft gehoor aan oproep PvdD tot bontvrije winkels


5 september 2013

De gemeente Amsterdam roept modewinkels op om met ingang van dit najaar geen bont van pelsdieren meer te verkopen. De oproep geeft invulling aan een motie van de Partij voor de Dieren Amsterdam die de gemeenteraad eind 2012 aannam.

Gisteren maakte de gemeente Amsterdam bekend dat zij een 'moreel appèl' zal doen op modewinkels om geen bont meer te verkopen. Daarnaast wil de gemeente winkel(keten)s die geen pelsdierbont verkopen oproepen om zich op dit punt duidelijker te profileren richting winkelend Amsterdam.

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren: "Wij zijn blij dat het college uitvoering geeft aan onze motie, zeker nu de najaarscollecties weer voor de deur staan. Achter bont gaat een wereld van groot dierenleed schuil, die veel mensen niet kennen. We hopen dan ook dat Amsterdamse winkels massaal gehoor gaan geven aan deze diervriendelijke oproep."

Gerelateerd nieuws

Opinie: Tenten in plaats van kruisraketten

Gepubliceerd in Trouw, 2 september 2013 De beelden van de gifgasslachtoffers in Syrië hebben opnieuw pijnlijk duidelijk gem...

Lees verder

Opinie: De megamorfose van Sharon Dijksma

Gepubliceerd in Volkskrant Opinie, 6 augustus 2013 Megastallen zijn nodig om de wereld te voeden. Als we Louise Fresco, Aalt...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief