Actie tegen komst mega­mest­fa­briek Landhorst


19 mei 2014

Maandag 19 mei voerde de Partij voor de Dieren actie tegen de komst van een megamestfabriek in het dorp Landorst. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand en Brabants Statenlid Marco van der Wel spraken daar met inwoners van Landhorst en het naastgelegen Venhorst over de plannen voor de bouw van de fabriek. Zij vrezen voor hun gezondheid en voor hun leefomgeving, en ze zijn bang dat hun huizen minder waard worden.

De Partij voor de Dieren strijdt zowel in de Tweede Kamer als in de provincie tegen grootschalige mestverwerking en tegen het verstrekken van subsidies voor mestverwerking en -vergisting. Het vergisten van mest is geen duurzame oplossing voor het mestprobleem. Bovendien veroorzaakt mestvergisting gezondheidsproblemen en stankoverlast. Verwerking van mestoverschot kan alleen op kleine schaal op het eigen erf van de agrariër plaatsvinden.

De enige duurzame oplossing voor het mestprobleem is volgens Ouwehand en Van der Wel het drastisch verminderen van het aantal dieren in de veehouderij. Deze uitspraak werd tijdens het bezoek beantwoord met luid applaus van de belangstellenden.

Gerelateerd nieuws

Meerderheid Nederlanders wil wijziging Verdrag Lissabon

De meerderheid van de Nederlandse bevolking wil dat de Europese Unie niet langer culturele tradities beschermt ten koste van ...

Lees verder

Opinie: Europese wegen zijn soms ondoorgrondelijk

Over de sluwe wijze waarop genmaïs, ondanks veel weerstand in Europa, mogelijk toch kan worden toegestaan Beste mevrouw Kroe...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief