Kom samen met PvdD in actie voor de dieren in Oekraïne


De oorlog in Oekraïne brengt velen in levensgevaar. Er vallen elke dag slachtoffers en mensen moeten vluchten. Sommige mensen kunnen hun huisdier meenemen, daar zien we in de media ontroerende beelden van. Maar heel veel dieren worden aan hun lot overgelaten of gedumpt bij een asiel. Dieren in overvolle asielen kunnen geen kant op. Gelukkig zijn er helden in Oekraïne die voor de dieren blijven zorgen. Maar ze komen steeds moeilijker aan geld, voedsel, water en medicijnen. De Partij voor de Dieren wil een helpende hand bieden aan Oekraïners die met gevaar voor eigen leven voedsel en andere voorraden rondbrengen naar dieren in nood.

We kiezen via onze stichting Animal Politics Foundation voor internationale samenwerking met mensen die zich overal ter wereld inzetten voor een leefbare Aarde en bescherming van dieren. Zo hebben we afgelopen jaren fantastische dierenbeschermers in Oekraïne leren kennen. Een voorbeeld is het team van Animal ID, met o.a. Marta en Victor Kopach. Zij zetten zich al jaren in om met name honden en katten beter te beschermen, via betere registratie en het helpen van dieren en hun verzorgers. Ze verminderen het aantal zwerfdieren en helpen verschillende dierenasielen in Oekraïne.

Sinds de oorlog is uitgebroken heeft Animal ID een coördinatiecentrum opgericht in Oekraïne om ervoor te zorgen dat er voedsel en medicijnen komen voor dieren in nood en om lokale dierenhelden te helpen. Animal ID heeft een netwerk van leveranciers van diervoeding en van mensen die bereid zijn van asiel naar asiel te rijden. Daarnaast hebben ze een opslagplek voor voorraden, die ze ook ter beschikking stellen aan andere dierenbeschermers.

Animal ID heeft vooral geld nodig om de logistiek te regelen (brandstofkosten, speciale auto’s) en voedsel en medicijnen te kopen. Omdat sommige plekken onbereikbaar zijn, maken zij een deel van de donaties direct over aan de betreffende dierenasielen en dierenvrijwilligers in nood, zodat die zelf nog spullen kunnen kopen.

Hoe kan jij helpen?

Als je een donatie naar de Partij voor de Dieren stuurt onder vermelding van ‘dierenhulp Oekraïne’, dan zorgen wij dat jouw donatie terecht komt bij Animal ID.

NL94 TRIO 0212 4869 34 t.n.v. Partij voor de Dieren o.v.v. dierenhulp Oekraïne

Of maak direct over via deze link (onder vermelding van 'dierenhulp Oekraïne')


Asielen waar Animal ID hulp aan biedt:

1. Gostomel Shelter

2. Drug Shelter

3. Best Friends Shelter

4. SOS Animal Shelter

5. Sirius Animal Shelter