Anja Hazekamp


Anja studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte jarenlang voor diverse dierenwelzijnsorganisaties, zoals de Dierenbescherming, de Zeehondencrèche en Stichting AAP.

Inmiddels is Anja al ruim tien jaar politiek actief bij de Partij voor de Dieren.

Van 2007 tot 2014 heeft Anja zich met veel bevlogenheid ingezet als fractievoorzitter van de Partij voor de Dierenfractie in de Provinciale Statenfractie in Groningen. In 2012 was Anja tijdens het zwangerschapsverlof van Marianne Thieme tijdelijk lid van de Tweede Kamer.

In 2014 werd Anja benoemd als lid van het Europees Parlement en bereikte zij samen met de Partij voor de Dieren een nieuwe mijlpaal. Voor het eerst in de geschiedenis werd een partij voor dieren verkozen in een internationaal parlement. De succesvolle campagne voor de Europese verkiezingen werd gesteund door een groot aantal lijstduwers uit binnen- en buitenland: Maarten Biesheuvel, Mensje van Keulen, Annemarie Postma, Ewald Engelen, Jan-Peter Cruiming, Eddy Terstall, Peter Nicolaï, Jan Siebelink, Guido Weijers, Babette van Veen, A. F. Th. van der Heijden, Ingrid Newkirk, Redmond O'Hanlon, Will Kymlicka, Tom Regan en John M. Coetzee.

Anja is in het Europees Parlement aangesloten bij de fractie Nordic Green Left en lid van de landbouwcommissie, de visserijcommissie en de commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid. Daarnaast is Anja zeer actief als vice-voorzitter van de Animal Welfare Intergroup om samen met andere Europarlementariërs dierenwelzijn hoog op de politieke agenda te zetten.

Als een van de initiatiefnemers van een onderzoekscommissie naar glyfosaat zorgde Anja ervoor dat er een speciale commissie in het Europees Parlement werd opgericht om het toelatingsproces van de EU rondom landbouwgif te onderzoeken.

Gerelateerd

Anja Hazekamp opnieuw lijst­trekker voor Europese Parle­ments­ver­kie­zingen

Verkozen tijdens 38e partijcongres

De Groningse biologe Anja Hazekamp, huidig Europarlementariër voor de Partij voor de Dieren, is verkozen tot lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen die op 6 juni plaatsvinden. De leden van de Partij voor de Dieren verkozen Hazekamp zondag tijdens het 38e ledencongres van de Partij voor de Dieren, gehouden in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Hazekamp voert voor de derde keer de lijs...

Bijdragen Nieuws