Agenda


 • Landbouwverkiezingsdebat

  Dit is hét landbouwverkiezingsdebat. Anja zal samen met andere partijen in debat gaan over de toekomst van de landbouw in de Europese Unie. Hoe ziet die toekomst eruit? Hoe staat het met de subsidies, de Green Deal, het dierenwelzijn? Wij weten het wel! Een einde aan de vee-industrie en een toekomst met eerlijk, duurzaam, gifvrij en plantaardig voedsel.

  De aanwezigen politici zullen in 3 debatronden van 20 minuten met elkaar in debat gaan.

  Ronde 1:
  Toekomst EU en rol van Nederland, inclusief geopolitieke ontwikkelingen, voedselstrategie, bestaanszekerheid, en regeldruk.

  Ronde 2:
  EU-uitbreiding, rol Oekraïne, gevolgen EU-landbouwbudget en herinrichting GLB, handel.

  Ronde 3:
  Green Deal 2.0: Duurzame landbouw, netto-klimaatneutraliteit.


  27 mei , 20:00
 • True Animal Protein Price Coalition congres mét Anja Hazekamp

  Om haar 5-jarig bestaan te vieren, organiseert de TAPP Coalitie een gratis Lustrum Congres op 29 mei. Er is een interessant programma samengesteld en Anja Hazekamp is aanwezig om in debat te gaan over het Europese Landbouw- en Voedselbeleid. Er zullen ook vertegenwoordigers van CDA, PvdA/GroenLinks en D66 aanwezig zijn.

   Hopelijk zien we je daar! Bestel hier je gratis tickets. Meld je aan voor 22 mei!

   29 mei , 13:00 - 18:00
   OBA Theater
   143 Oosterdokskade 1011 DL Amsterdam
  • Kinderrechten in de EU

   Benieuwd hoe partijen in de EU zorg willen dragen voor de rechten van kinderen? Kom dan naar dit debat. Verschillende kandidaten, waaronder ons Tweede Kamerlid Ines Kostić gaan aan de hand van de volgende thema's met elkaar in debat: mentaal welzijn, armoede onder kinderen, migratie, online veiligheid, en participatie.

   29 mei , 19:30 - 21:00
   De Balie
   Kleine-Gartmanplantsoen 10
   1017 RR Amsterdam
  • Europees verkiezingsdebat IJburg

   Tv-maker Roland Duong (o.a. De slag om Brussel) zal op donderdag 30 mei een debat leiden tussen diverse kandidaten voor de Europese Parlementsverkiezingen. Onze nummer 3, Mandy Ligthart zal hierbij aanwezig zijn. Meer informatie over het programma en de stellingen volgt nog. Houdt hiervoor de website van FlexBieb IJburg in de gaten.

   Wil je erbij zijn? Tickets kun je hier reserveren: chipta.com/tickets/event/68645/verkiezingsdebat-europees-parlement/

   30 mei , 20:00 - 22:00
  • Klimaatmars op de Zuidas

   Grote vervuilers moeten gaan betalen in plaats van bepalen! Bedrijven en organisaties die de natuur, het milieu en mens en dier schaden moeten stoppen. Waar kan je dat nou beter laten horen dan in het hol van de leeuw: de Zuidas, in Amsterdam?

   De Klimaatcrisis Coalitie (KCC), een samenwerking van 8 maatschappelijke- en milieuorganisaties, organiseert op vrijdag 31 mei een klimaatmars in Amsterdam. En de Partij voor de Dieren is daarbij! Zien we je daar?

   31 mei , 14:00
   Zuidas, Amsterdan
  • Festival Europa mét Anja Hazekamp

   Luister, praat en denk mee tijdens Festival Europa. Dit is dé beste voorbereiding voor de Europese verkiezingen. We duiken in Europa met cultuur, wetenschap en journalistiek. Kom je ook? De toegang is gratis.

   Het verhaal en de toekomst van Europa staan centraal op Festival Europa. Met muzikanten, schrijvers, wetenschappers, journalisten en politici. Net voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 6 juni willen we Europa op de kaart zetten en iedereen boeiend betrekken bij gesprekken over de EU. Kom luisteren, praten en meedenken over belangrijke verkiezingsthema's zoals klimaat, democratie, vrede en veiligheid, sociale (on)gelijkheid. Laat je inspireren door de kunstenaars met een grenzeloze blik op Europa.

   Ga naar de website voor meer informatie over dit evenement en om je aan te melden!

   31 mei , 16:00 - 23:00
   Bibliotheek Neude, Utrecht (alle zalen)
  • Protest Floating Farm Rotterdam

   Partij voor de Dieren Rotterdam

   Op zaterdag 1 juni 2024, Wereldmelkdag, organiseert de Partij voor de Dieren Rotterdam een protestactie bij de Floating Farm. Iedereen is welkom, ook niet-leden! 👉 Tijd: 12:30 👉 Adres: Gustoweg 10, 3029 AS Rotterdam

   Waarom protesteren we tegen de Floating Farm? Koeien lijden in de zuivelindustrie: ze worden voortdurend geïnsemineerd, kalveren worden van hun moeders gescheiden en koeien belanden uiteindelijk in het slachthuis. Daarnaast is zuivel niet duurzaam. Nederlandse melkkoeien produceren dagelijks gemiddeld 25 liter melk, wat leidt tot veel CO2-uitstoot en methaanemissies, wat bijdraagt aan klimaatverandering. Bovendien zijn er veel plantaardige alternatieven beschikbaar.

   Waarom specifiek protesteren bij de Floating Farm? Hoewel zij beweren duurzaam en diervriendelijk te zijn, houden ze koeien op een onnatuurlijke manier: op een drijvende stal in een haven, zonder voldoende graasruimte. Ook verkopen ze kalfsvleesproducten in hun winkeltje, terwijl ze beweren diervriendelijk te zijn.

   Ga voor meer informatie naar het Facebookevenement.

   1 juni , 12:30
   Gustoweg 10, 3029 AS Rotterdam
  • Partij voor de Dieren Brabant loopt de Nacht van de Vluchteling, loop je mee?

   Afdeling Noord-Brabant

   In de nacht van 15 op 16 juni a.s. vindt de Nacht van de Vluchteling 2024 plaats. Ook dit jaar loopt de Partij voor de Dieren Brabant mee. Wij gaan de uitdaging aan en lopen mee, omdat nog steeds vele miljoenen mensen op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en honger. Daarom proberen wij met onze deelname dan ook zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Vluchteling.

   Loop jij met ons mee? We lopen 40km, van Tilburg naar Den Bosch. Meer informatie hierover vind je op de site van de Nacht van de Vluchteling. Wanneer je met ons mee wil lopen dan moet je je hiervoor inschrijven via onze teampagina.

   Als je mee loopt dan kan je deelnemen aan onze WhatsApp-groep. Via die groep maken we afspraken om bij animo gezamenlijke oefenmomenten te plannen en t.z.t. maken we praktische afspraken over 15 juni. Voor overige vragen over mogelijk deelname kan je uiteraard ook bij ons terecht. Stuur hiervoor een mailtje naar e.samshuijzen@s-hertogenbosch.nl

   Loop je niet mee maar wil je de Nacht van de Vluchteling wel meemaken en ons steunen? Wacht ons op bij de finish in Den Bosch, proef de sfeer en steun zo ook onze lopers na een lange, verre nacht. Kan of wil je niet fysiek meedoen, maar ben je wel in de mogelijkheid om vluchtelingen financieel te ondersteunen? Dan nodigen we je natuurlijk graag uit om via onze teampagina een donatie te doen.

   Wil je meelopen, schrijf je dan snel in, want vol=vol!

   15 juni
   Tilburg naar Den Bosch