Agenda


 • BNR Waterdebat met Eva van Esch

  Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 organiseert BNR acht verkiezingsdebatten over verschillende onderwerpen. Het onderwerp van deze keer is water. Huidig Tweede Kamerlid Eva van Esch zal namens de Partij voor de Dieren meedoen aan dit debat. Meer informatie kan je hier vinden.

  1 maart , 19:00
  BNR radio, de BNR app of de podcast
 • Economiedebat met Lammert van Raan

  Nu een deel van de Nederlandse economie ‘on hold’ staat, rijst de vraag hoe we de economie van de toekomst moeten vormgeven. Moet Nederland voorop lopen in de transitie naar een duurzame economie? En is het BBP de enige manier om te kijken naar hoe succesvol onze economie is of moeten we toe naar een breder welvaartsbegrip? Over onder andere deze vragen zal Lammert van Raan in debat gaan met andere kandidaten. Meer info en de livestream vind je hier.

  1 maart , 20:00
  Livestream
 • Nu kiezen: Boerenkool, varkensdrol, landschap vol - Springtij Café met Frank Wassenberg

  In dit Springtij Café wordt de politiek uitgedaagd om met oplossingen te komen voor de voedsel productie in Nederland. Hoe gaan we stikstof in de natuur, biodiversiteitsverlies en ruimte gebrek aanpakken? Het is overduidelijk dat er keuzes gemaakt moeten worden. Frank Wassenberg neemt namens de Partij voor de Dieren deel aan dit café. Meer info en het aanmeldformulier kan je hier terugvinden.

  1 maart , 16:00 - 17:00
  Livestream (na inschrijving)
 • Nationaal Energie Debat met Lammert van Raan

  De energietransitie naar 2030 en 2050 vraagt om een lange termijn visie en de durf om nu keuzes te maken. Tijdens dit debat zullen politieke vertegenwoordigers ingaan op de energietransitie en de keuzes die dit met zich mee brengt. Namens de Partij voor de Dieren zal huidige Tweede Kamerlid Lammert van Raan meedoen. Meer info en het aanmeldformulier vind je hier.

  1 maart , 16:00 - 17:30
  Livestream (na aanmelding)
 • PJO debat Gelderland met Falco van Hassel

  Op 1 maart organiseren verschillende Politieke Jongerenorganisaties (PJO) dit debat. Ook Pink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, doet hier aan mee. Falco van Hassel zal namens Pink aansluiten. Het debat zal draaien om vier onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren. Meer info en de livestream vind je in het Facebook event.

  1 maart , 20:00 - 22:00
  Live via Facebook
 • 'Klik & Tik' voor de politiek met Leonie Gerritsen

  In Nederland zijn zo’n vier miljoen mensen laag digitaal vaardig. Digitale vaardigheden behoren tot de zogenaamde basisvaardigheden, net als lezen, schrijven en rekenen. Om kandidaat-Kamerleden te laten ervaren wat het belang is van deze vaardigheid organiseren verschillende organisaties een speciale cursus waarin de digitale vaardigheden om het Kieskompas in te vullen centraal staan. Leonie Gerritsen zal namens de PvdD meedoen. Meer info en de livestream vind je hier.

  1 maart , 14:00 - 15:00
  Livestream
 • ProVeg debat met Leonie Vestering

  Tijdens dit debat van ProVeg gaan kandidaat Kamerleden in gesprek over de toekomst van ons voedselsysteem. Dit zal gebeuren onder leiding van presentatrice Anita Witzier. Vragen die onder andere aan bod komen zijn hoe de toekomst van de veehouderij eruit zal zien? En of we de economische heropbouw na corona moeten gebruiken om systeemverandering te stimuleren, of om het oude, dierlijke voedselsysteem in stand te houden? Leonie Vestering doet namens de PvdD mee. Meer info en de aanmeldlink zijn hier te vinden.

  1 maart , 20:00 - 21:30
  Livestream (na aanmelding)
 • Nieuwsuur lijsttrekkersinterview met Esther Ouwehand

  Lijsttrekker Esther Ouwehand schuift aan bij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur op NPO1.

  2 maart , 21:30 - 22:30
  NPO2, Nieuwsuur
 • Klimaatdebat met Lammert van Raan

  Op 2 maart gaat Lammert van Raan in debat met andere kandidaat-Kamerleden over de grote klimaatthema’s. Hoe denken verschillende partijen de landbouw te verduurzamen? Wie betaalt er voor de groene transitie? En waar halen we onze groene energie vandaan? Deze en meer vragen komen aan bod in dit interactieve verkiezingsdebat. Op de website van Tivoli Vredenburg is meer info en de livestream te vinden.

  2 maart , 20:00 - 21:30
  Livestream
 • De Kringlooplandbouwkieswijzer met Leonie Vestering

  Door de stikstof-, klimaat- en biodiversiteitscrisis wordt er in aanloop van de verkiezingen veel gesproken over de landbouw. Naast effecten op milieu en klimaat heeft de landbouw ook (in)direct effect op onze gezondheid. De sector levert ons voedsel, maar kan ook bijdragen aan gezondheidsproblemen als gevolg van fijnstof, zoönosen en landbouwgif. De PvdD heeft hier natuurlijk een uitgesproken mening over, tijdens dit debat zal die worden verwoord door Leonie Vestering. Meer info en het aanmeldformulier vind je hier.

  2 maart , 20:30
  Livestream (na aanmelding)
 • First Time Voter Event Barendrecht met Suzanne Onderdelinden

  In Barendrecht wordt het First Time Voter Event georganiseerd. Dit event richt zich specifiek op jongeren die voor het eerst mogen stemmen. Tussendoor wordt er uitleg gegeven over hoe je moet stemmen en hoe je je keuze kan bepalen. Via de chat is er genoeg ruimte voor vragen en opmerkingen. Suzanne Onderdelinden zal namens de PvdD meedoen. Meer info en de livestream vind je hier. Let op, de tijden kunnen worden aangepast, dit is afhankelijk van de avondklok.

  3 maart , 20:30 - 22:00
  Livestream via YouTube en Facebook
 • Voedseldebat met Leonie Vestering

  Afgelopen maand heeft het Voedselkabinet de Voedselstemwijzer gepubliceerd. Op 3 maart duiken ze nog dieper in de verschillende partijen en hun ideeën over voedsel door middel van een voedseldebat. Een belangrijk thema is het creëren van een gezonde voedselomgeving. Leonie Vestering zal namens de Partij voor de Dieren aansluiten. Kijk voor meer info, de Voedselstemwijzer en de link naar Clubhouse hier.

  3 maart , 20:00 - 21:00
  Clubhouse
 • Dit is de Dag met Esther Ouwehand

  Lijsttrekker Esther Ouwehand zal worden geïnterviewd tijdens het programma Dit is de Dag. Dit radioprogramma is te horen op Radio 1.

  3 maart , 18:30 - 19:00
  Radio 1, Dit is de Dag
 • Radio interview 1 op 1 met Esther Ouwehand

  In het radioprogramma 1 op 1 zal Sven Kockelman lijsttrekker Esther Ouwehand een half uur het vuur aan de schenen leggen.

  4 maart , 11:30 - 12:00
  Radio 1, 1 op 1
 • 5 uur show met Esther Ouwehand

  Lijsttrekker Esther Ouwehand zal aanschuiven bij de 5 uur show op SBS6.

  4 maart , 17:00 - 18:00
  SBS6, 5 uur show
 • Het Groene Verkiezingsdebat met Frank Wassenberg

  Voor dit debat nodigen jongeren diverse politici uit om hun verkiezingsprogramma te verdedigen op het gebied van groene thema’s, zoals duurzaamheid en circulariteit. Ook gaan zij in gesprek over oplossingen voor de klimaatcrisis en biodiversiteitsverlies. Een manifest met oplossingen, opgesteld door een mix van jongeren en wetenschappers, vormt het vertrekpunt van het debat. Frank Wassenberg zal namens de PvdD deelnemen aan dit debat. Kijk voor meer informatie op de site van Naturalis.

  4 maart , 16:00 - 17:30
  Livestream
 • Q&A met Lammert van Raan en Christine Teunissen

  Heb jij vragen voor huidig Tweede Kamerlid Lammert van Raan (nr. 5) of voor kandidaat-Kamerlid Christine Teunissen (nr. 2)? Stel ze tijdens deze live Q&A!

  4 maart , 19:00 - 20:00
  Livestream via Facebook, YouTube en onze website
 • Lezing het Konijn en de Appel met Cynthia Pallandt

  Wie liefde ontwikkelt voor konijnen, komt vanzelf in aanraking met allerlei vormen van dierenleed. Want helaas komen bijna alle vormen van diergebruik in deze diersoort samen. Tijdens deze lezing zal PvdD Kandidaat-Kamerlid Cynthia Pallandt en bioloog Dennis Vink (ook wel bekend als Plantbased Dennis) ingaan op de onderwerpen dierenrechten en -welzijn, waarbij het konijn de rode draad vormt. Zie voor meer info en de livestream het Facebook event.

  4 maart , 19:30 - 21:30
  Via Zoom
 • Profiel van Christine Teunissen

  De verkiezingen komen eraan! Christine Teunissen is de nummer 2 van de Partij voor de Dieren. Robert Barker staat op nummer 19 op de lijst. Samen hosten ze dit webinar, waarin ze al jullie vragen over de verkiezingen, over de Partij voor de Dieren en over hun ambities in de Tweede Kamer beantwoorden. Kijk live mee en vraag ze het hemd van het lijf! Meer info en de livestream vind je hier.

  5 maart , 19:30 - 20:30
  Livestream via Facebook
 • Q&A met lijsttrekker Esther Ouwehand

  Heb jij een prangende vraag aan Esther over haar nieuwe boek? Stel hem tijdens de live Q&A. Wie weet komt jouw vraag in de studio.

  7 maart , 15:00 - 16:00
  De livestream is te volgen via Facebook, YouTube en onze website.
 • Het Grote Zorgdebat met Eva van Esch

  Tijdens dit event gaan Kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over hun ideeën voor de toekomst van de zorg. Ook de gevolgen van de coronacrisis zullen een grote rol spelen. De volgende thema's komen aan bod: de verschuiving van ziekte naar gezondheid, de vernieuwing van zorg en welzijn, het preventiebeleid en de arbeidsmarkt. Huidig Tweede Kamerlid Eva van Esch zal namens de PvdD deelnemen. Meer info en het aanmeldformulier vind je hier.

  8 maart , 19:30 - 21:00
  Online (na aanmelding)
 • EenVandaag met Esther Ouwehand

  Esther Ouwehand zal deze maandag aanwezig zijn bij het actualiteitenprogramma EenVandaag. Dit wordt uitgezonden op NPO1.

  8 maart , 18:00 - 19:00
  NPO1, EenVandaag
 • Koffietijd met Esther Ouwehand

  9 maart om negen uur is het koffietijd! Esther Ouwehand zal die dinsdag te gast zijn bij het programma Koffietijd.

  9 maart , 09:00 - 11:00
  RTL4, Koffietijd
 • Esther Ouwehand op 3FM

  Dinsdagmiddag 9 maart zal Partij voor de Dieren lijsttrekker Esther Ouwehand te horen zijn op 3FM - luister je mee?

  9 maart , 17:00 - 18:30
  3FM
 • Veluws verkiezingsdebat met Luuk van der Veer

  De SGP-jongeren organiseren een debat met Veluwse kandidaten van de SGP, BBB en PvdD. Luuk van der Veer zal namens de Partij voor de Dieren meedoen. Hij en de andere kandidaten zullen in gesprek gaan over belangrijke thema's van de regio, namelijk landbouw, woningbouw en bereikbaarheid. Meer informatie vind je hier. Je kan de livestream via het YouTube kanaal van de SGP-jongeren volgen.

  9 maart , 19:30
  Livestream
 • Verkiezingsdebat over de toekomst van werk met Leonie Vestering

  Dit debat draait om het moderniseren van werk en zekerheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de flexibilisering van de arbeidsmarkt en hoe partijen ervoor willen zorgen dat alle werkenden wendbaar en weerbaar worden. De nummer drie op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren, Leonie Vestering, zal deelnemen aan het debat. Meer info en de livecast staan op de website van Pakhuis de Zwijger.

  10 maart , 20:30 - 22:00
  Livecast
 • Tijd voor Max met Esther Ouwehand

  Woensdagmiddag 10 maart zal Esther Ouwehand te gast zijn bij het tv-programma Tijd voor Max op NPO1.

  10 maart , 17:00 - 18:00
  NPO1, Tijd voor Max
 • Verkiezingsdebat Toekomst Schiphol en Luchtvaart met Lammert van Raan

  Tijdens dit debat worden interessante stellingen van Schiphol, Provincie Noord-Holland, bewoners en de Jonge Klimaatbeweging voorgelegd aan de politici. Thema’s als economie, klimaat, corona en gezondheid komen aan bod. Lammert van Raan zal namens de PvdD aanwezig zijn. Meer info en de livestream vind je hier. Ook kan je hier van tevoren vragen indienen voor het debat.

  11 maart , 16:30 - 18:00
  Livestream via YouTube of Zoom
 • Het Zeeuws verkiezingsdebat met Christine Teunissen

  Om Zeeland en de Zeeuwen voor te bereiden op de Tweede Kamerverkiezingen organiseert ZB - Planbureau en Bibliotheek van Zeeland dit online verkiezingsdebat. Het debat is natuurlijk voor iedereen interessant, met thema's als bereikbaarheid, economie, gezondheidszorg en gemeentefinanciën. Tijdens het debat kunnen er vragen gesteld worden aan de kandidaten. Christine Teunissen zal namens de PvdD meedoen. Ga voor meer info en de livestream naar de site van ZB.

  11 maart , 11:00
  Livestream
 • Racismedebat met Leonie Vestering

  Bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen is het onderwerp van racisme op scherp gezet door de toeslagen affaire en de Black Lives Matter beweging. Hoe gaan politieke partijen zich inzetten om problemen rondom racisme in Nederland aan te pakken? Tijdens dit debat komen jongeren, belangenorganisaties en politieke partijen aan het woord, en ook vanuit huis kan je meepraten (via Zoom). Leonie Vestering zal namens de PvdD het woord voeren. Hier kan je meer info en het aanmeldformulier vinden.

  11 maart , 20:30 - 22:00
  Livestream (na aanmelding)
 • Lijsttrekkersinterview Tubantia met Esther Ouwehand

  Lijsttrekker Esther Ouwehand zal 11 maart geïnterviewd worden door Tubantia en de Universiteit Twente. Het gesprek zal live te volgen zijn via de site van Tubantia. Het is ook mogelijk op plaats te nemen op de virtuele tribune. Daarmee ben je digitaal aanwezig in de zaal en heb je mogelijkheid om vragen te stellen. Meer info hierover en het aanmeldformulier vind je onderaan dit nieuwbericht.

  11 maart , 10:30
  Livestream
 • Radio 1 interview met Esther Ouwehand

  Op de vrijdagochtend zal Esther Ouwehand live geïnterviewd worden door politiek verslaggever Xander van de Wulp. Het interview is te horen op Radio 1.

  12 maart , 08:30 - 09:00
  Radio 1
 • Haags PJO-debat met Robert Barker

  Verschillende Haagse politieke jongerenorganisaties (PJO), waaronder Pink - de PJO van de PvdD, organiseren op 12 maart dit debat. Het debat zal gaan over thema's die interessant zijn voor jongeren, zoals onderwijs, de arbeidsmarkt, de woningmarkt en het klimaat. Kandidaat-Kamerlid Robert Barker zal namens de PvdD aansluiten. Hou het Facebook event in de gaten voor meer info en de livestream.

  12 maart , 18:00
  Facebook livestream of Cisco Webex
 • De Vooravond met Esther Ouwehand

  De laatste dag voor de verkiezingen zal lijsttrekker Esther Ouwehand te gast zijn bij Fidan en Renze in De Vooravond.

  16 maart , 19:00 - 20:00
  NPO1, De Vooravond