Anja Hazekamp herkozen: dieren, natuur & milieu behouden stem in Europees Parlement!


Ook Duitse zuster­­partij PvdD verte­­gen­woordigd

10 juni 2024

De Partij voor de Dieren heeft definitief haar zetel behouden in het Europees Parlement. 4,5% van alle mensen die naar de stembus gingen in Nederland koos Partij voor de Dieren. Ook de Duitse zusterpartij van de Partij voor de Dieren behaalt een zetel.

"We zijn ontzettend blij dat we dieren, natuur en milieu een stem mogen blijven geven in Europa. De uitslag van de verkiezingen vormt een uitdaging, maar we gaan de komende vijf jaar keihard knokken voor onze natuur, voor een gezonde leefomgeving en voor het waarborgen van grondrechten van mens en dier", zegt vers herkozen Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren.

"We zijn alle kiezers die partij hebben gekozen voor de dieren enorm dankbaar. Deze uitslag hadden we niet kunnen bereiken zonder de hartverwarmende steun van onze vertegenwoordigers, kandidaten, medewerkers, werkgroepen, vrijwilligers en iedereen die heeft meegewerkt aan de verkiezingscampagne. Brussel is nog niet van ons af!"

Gerelateerd nieuws

Succes: Tweede Kamer wil einde aan afknippen ogen van garnalen

Dankzij een aangenomen voorstel van de Partij voor de Dieren moet de regering zich inzetten voor een Europees importverbod op...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief