‘Zo snel mogelijk een Europees import­verbod op kangoe­roep­ro­ducten’


15 februari 2022

Dankzij een aangenomen voorstel van de Partij voor de Dieren gaat Nederland de import van kangoeroevlees en -leer ter discussie stellen in de Europese Unie. De grootschalige kangoeroejacht gaat gepaard met afschuwelijk dierenleed en brengt gezondheidsrisico’s met zich mee door de slechte hygiënische omstandigheden in de kangoeroevleesindustrie.

De EU is de grootste importeur van kangoeroevlees en -leer en speelt op deze manier een belangrijke rol in het in stand houden van de gruwelijke kangoeroejacht. “De jacht op kangoeroes is een zeer barbaarse en wrede slachtpartij. Elke nacht worden duizenden kangoeroes opgejaagd en beschoten. Pasgeboren kangoeroes worden doodgeslagen of onthoofd. Anderen worden aan hun lot overgelaten nadat hun moeder is doodgeschoten”, zegt Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren Frank Wassenberg.

Een Europees verbod op de import van kangoeroeproducten is volgens de Partij voor de Dieren een logische zet. Wassenberg: “In de EU geldt al een verbod op het importeren van onder andere honden-, katten- en zeehondenbont vanwege de dierenmishandeling van deze dieren. Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, komt daar zo snel mogelijk een importverbod op kangoeroeproducten bij.”