PvdD pleit voor jonge­ren­stoel in cock­pitoverleg klimaat


21 januari 2019

Wereldwijd gaan jongeren de straat op voor ambitieus klimaatbeleid. In het wekelijkse cockpit-overleg van de coalitie, waarin de klimaatplannen besproken werden, was de stem van de jongeren echter afwezig. De Partij voor de Dieren stelt daarom voor om permanente stoelen toe te voegen aan de cockpit, waar vertegenwoordigers van jongerenorganisaties plaats op mogen nemen.

Tweede Kamerlid Lammert van Raan zal in het eerstvolgende debat over het Klimaatakkoord, woensdag 30 januari, pleiten voor zo'n jongerenstoel in de cockpit: “De klimaatstakers vragen zich terecht af wat voor zin het heeft om naar school te gaan als volwassenen hun toekomst blijven verpesten. De zorgen van de jeugd zijn buiten luid en duidelijk te horen maar dringen nog onvoldoende door tot het kabinet. Tijd om die stem een permanente stoel aan tafel te geven.”

Greta
Geïnspireerd door de schoolstakingen voor het klimaat van de 16-jarige Zweedse Greta Thunberg organiseerde PINK!, de PvdD-jongerenorganisatie, het afgelopen jaar al diverse klimaatstakingen in het land. In België gingen vorige week ruim 12.000 jongeren de straat op om te ‘brossen voor de bossen’. En in Nederland wordt op 7 februari een grote klimaatstaking door jongeren verwacht. Van Raan: "Zet deze klimaatstakers niet langer weg als spijbelaars, zoals het Kabinet doet en deed. Ga liever eens luisteren!"

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren kritisch op tandeloos klimaatbeleid

De Partij voor de Dieren heeft geen steun kunnen verlenen aan een Klimaatwet die te lage doelen stelt en te weinig garanties ...

Lees verder

Varkens die stalbrand Biezenmortel overleefden afgevoerd naar slachthuis

UPDATE 6 februari Heel slecht nieuws over de varkens die de stalbrand van Biezenmortel overleefden. Uit betrouwbare bron...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief