Over­winning: fokverbod voor nertsen!


Einde aan bont

23 juni 2020

De Tweede Kamer stemde vanmiddag voor een verbod op het fokken van nertsen voor bont. De afgelopen weken brak in zeventien nertsenfokkerijen het coronavirus uit en werden honderdduizenden nertsen vroegtijdig gedood. Het kabinet was van plan om de nertsenfokkers toe te staan verder te fokken met nieuwe dieren, maar de Tweede Kamer was duidelijk en stemde voor de motie van de Partij voor de Dieren: de lege nertsenkooien worden niet meer gevuld.

“Het is een enorme doorbraak: eindelijk komt er een einde aan het doden van dieren om hun vacht in Nederland,” zegt fractievoorzitter Esther Ouwehand. “Behalve moreel verwerpelijk is de nertsenfokkerij nu simpelweg onhoudbaar omdat het een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Door nú te stoppen met de nertsenfokkerij en niet pas in 2024 wordt miljoenen nertsen een ellendig leven gespaard.”

Naast een nertsenfokverbod stemde de Tweede Kamer ook de PvdD-motie voor een vervoersverbod voor nertsen zolang het coronavirus rondwaart. Hierdoor is ook het importeren en exporteren van nertsen verboden.

Gerelateerd nieuws

Bestuur draagt Esther Ouwehand voor als lijsttrekker

Esther Ouwehand is door het partijbestuur van de Partij voor de Dieren voorgedragen als lijsttrekker voor de komende Tweede K...

Lees verder

Slachtsnelheid moet per direct omlaag

De regering moet slachthuizen oproepen om per direct de slachtsnelheid te verlagen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steun...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief