Verbod consu­men­ten­vuurwerk


Partij voor de Dieren is voor een vuurwerkverbod. Vuurwerk veroorzaakt bij veel dieren angst en stress. Elke jaarwisseling lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaal vuurwerk. Ongeveer de helft van de slachtoffers zijn toevallige voorbijgangers. Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die grond, lucht en water ernstig vervuilen. Na iedere jaarwisseling moet zo’n drie miljoen kilo extra afval worden opgeruimd. Al deze schade, overlast en vervuiling kost de samenleving ook nog eens veel geld.

De Partij voor de Dieren is voor een verbod op het afsteken van vuurwerk door consumenten. Tradities zijn waardevol, maar het gaat te ver als mensen of dieren eronder lijden. In het belang van dieren, natuur en milieu én onze eigen veiligheid willen we de traditie omvormen naar professionele vuurwerkshows.

Steeds meer mensen zijn het met de Partij voor de Dieren eens om een vuurwerkverbod in te voeren: artsen, burgemeesters, brandweer en politie willen ook al langer een verbod.

Het standpunt Verbod consumentenvuurwerk is onderdeel van: Een rechtvaardige samenleving

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer