Ruim baan voor voet­ganger en fietser


Fietsers en voetgangers moeten voorrang krijgen in onze steden in dorpen. Dat maakt een wereld van verschil. De lucht wordt schoner en de wegen worden veiliger. Meer ruimte voor de fietser en de voetganger betekent ook een andere rol voor de auto. Er komt zo meer plaats voor groen en ontmoetingsplekken in de stad. De combinatie van fietsen of wandelen en het openbaar vervoer (ov) is voor veel mensen in potentie een makkelijke, gezonde, schone en fijne manier om van A naar B te reizen.

Fietsen stimuleren
De Nederlandse fietscultuur bloeit. Steeds meer mensen willen met fiets en trein naar hun werk. Maar met name in de grote steden ondervinden zij problemen, bijvoorbeeld met het vinden van een goede plek om hun fiets te stallen.

De Partij voor de Dieren wil meer milieuvriendelijker vervoer, waaronder fietsvervoer. We willen investeren in veilige fietspaden en in (nieuwe) fietssnelwegen. Bestaande fietspaden moeten goed onderhouden worden. Verkeerslichten moeten zo worden afgesteld dat fietsers en het openbaar vervoer eerder groen licht krijgen en voorrang bij regen. De OV-fiets wordt op meer plekken beschikbaar. Mogelijkheden om de aanschaf van een fiets belastingtechnisch aantrekkelijk te maken (‘fiets van de zaak’) moeten worden uitgebreid.

Het standpunt Ruim baan voor voetganger en fietser is onderdeel van: Een leefbare Aarde

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer