Soli­da­riteit in de gehan­di­cap­tenzorg


Solidariteit in de gehandicaptenzorg staat onder druk. Privatisering van de zorg en marktwerking hebben ervoor gezorgd dat veel zorginstellingen voor gehandicapten draaien om winstmaximalisatie en dat gaat ten koste van de patiƫnt. Als de zorg steeds meer overgelaten wordt aan de markt, raakt de menselijke maat zoek.

Hoewel er gestreefd wordt naar minder bureaucratie, heeft dit in de praktijk eerder geleid tot meer bureaucratie op het gebied van controle, verantwoording en toezicht. De stelling dat de markt efficiƫnter werkt dan de overheid blijkt in de praktijk dan ook vaak niet te kloppen.

De Partij voor de Dieren wil dat gehandicaptenzorg bij voorkeur kleinschalig en regionaal aangeboden wordt. Daarnaast moeten mensen die als gevolg van een lichamelijke, verstandelijke of psychische handicap uitsluitend onder aangepaste omstandigheden tot regelmatige arbeid in staat zijn, die kans krijgen. In een goed georganiseerde samenleving moeten de talenten van alle mensen tot hun recht kunnen komen.

Het standpunt Solidariteit in de gehandicaptenzorg is onderdeel van: Zorgverlening

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer