Duurzame landbouw


De Partij voor de Dieren wil meer diversiteit in de landbouw, gesloten kringlopen en kortere ketens tussen boer en consument. Dit zijn de bouwstenen voor gezond en duurzaam voedsel. Biologische, regionale, grondgebonden en duurzame landbouw moet de norm worden. Bij duurzame landbouw wordt geen gif gebruikt en kan iedereen op aarde gevoed worden zonder veel te eisen van het klimaat, de natuur, het milieu en onze toekomst.

De Partij voor de Dieren wil dat het Gemeenschappelijk Landbouwbudget van de Europese Unie gebruikt wordt om boeren te helpen omschakelen naar biologische en duurzame landbouw. De landbouwsubsidies moeten op termijn worden afgeschaft. Daarnaast moet de overheid de promotie van biologische plantaardige producten actief ondersteunen, zodat boeren zonder subsidie een goede boterham kunnen verdienen. De overheid moet het goede voorbeeld geven door alleen te kiezen voor biologische en plantaardige producten en moet ervoor zorgen dat werkgevers belastingvrij een biologische, plantaardige lunch en biologisch fruit op het werk kunnen aanbieden.

Het standpunt Duurzame landbouw is onderdeel van: Duurzaam voedsel, duurzame handel

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Partij voor de Dieren krijgt Tweede Kamer achter verbod op glyfosaat

Minister krijgt opdracht om in Europa tegen nieuwe toelating te stemmen

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen van Kamerlid Leonie Vestering (Partij voor de Dieren) die de demissionaire minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit oproept om in Europa tegen de nieuwe toelating van glyfosaat te stemmen. Glyfosaat is de actieve stof in het meest gebruikte landbouwgif ter wereld: Round-up. Hoewel talloze wetenschappelijke onderzoeken glyfosaat in verband brenge...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws