Eva van Esch


Tweede Kamerlid

Eva van Esch (1986) is per 9 oktober 2019 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Tot haar overgang naar de Tweede Kamer was Eva fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Daarnaast werkte zij als communicatiemedewerker en social media manager op het partijbureau van de Partij voor de Dieren, en was zij manager bij de Animal Politics Foundation. Eva studeerde HBO Journalistiek en volgde een master Milieu-Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze liep stage bij Natuur en Milieu en voerde haar masterscriptie uit bij Milieu Centraal.

Eva is opgegroeid in Hurwenen, waar haar vader een biologische bakkerij aan huis had. Sinds december 2018 is ze moeder van de tweeling Luna en Majú en woont ze met haar gezin in Utrecht. Eva: “Werken bij de Partij voor de Dieren is voor mij werken aan een samenleving waarin alle levende wezens tot hun recht komen. Ik ben trots op onze mooie partij en wat we bereikt hebben met onze compromisloze vorm van politiek bedrijven. Ik ga me de aankomende 1,5 jaar als Tweede Kamerlid hard maken op de dossiers Infrastructuur, Waterstaat en Milieu en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onderwerpen waar ik me zeker voor wil inzetten: geen verbreding van de A27, een landelijk verbod op het oplaten van ballonnen en een landelijk vuurwerkverbod.”

Gerelateerd

Regering komt met plan van aanpak voor corona in de vlees­in­du­strie

PvdD-voorstel aangenomen

De regering moet aan de slag met een plan van aanpak voor de bestrijding van het coronavirus in de vleesindustrie, om uitbraken te voorkomen en nieuwe brandhaarden tijdig op te sporen. Dit nadat een Kamermeerderheid instemde met een voorstel van de Partij voor de Dieren. Bedrijven in de vleesindustrie zijn over de hele wereld brandhaarden voor Covid-19 gebleken. “Mensen in slachthuizen werken sch...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws