Eva van Esch


Tweede Kamerlid

Eva van Esch (1986) is per 9 oktober 2019 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Tot haar overgang naar de Tweede Kamer was Eva fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Utrecht. Daarnaast werkte zij als communicatiemedewerker en social media manager op het partijbureau van de Partij voor de Dieren, en was zij manager bij de Animal Politics Foundation. Eva studeerde HBO Journalistiek en volgde een master Milieu-Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze liep stage bij Natuur en Milieu en voerde haar masterscriptie uit bij Milieu Centraal.

Eva is opgegroeid in Hurwenen, waar haar vader een biologische bakkerij aan huis had. Sinds december 2018 is ze moeder van de tweeling Luna en Majú en woont ze met haar gezin in Utrecht. Eva: “Werken bij de Partij voor de Dieren is voor mij werken aan een samenleving waarin alle levende wezens tot hun recht komen. Ik ben trots op onze mooie partij en wat we bereikt hebben met onze compromisloze vorm van politiek bedrijven. Ik ga me de aankomende 1,5 jaar als Tweede Kamerlid hard maken op de dossiers Infrastructuur, Waterstaat en Milieu en Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onderwerpen waar ik me zeker voor wil inzetten: geen verbreding van de A27, een landelijk verbod op het oplaten van ballonnen en een landelijk vuurwerkverbod.”

Gerelateerd

Geen noodzaak voor ingrij­pende corona-app

Partij voor de Dieren wil meer inzet op bron- en contactonderzoek

De Partij voor de Dieren vindt dat de door het kabinet voorgestelde corona-applicatie niet ingevoerd moet worden. De app, die bijhoudt welke mensen nabij geweest zijn en de gebruiker waarschuwt voor risico op corona-besmetting, is te onnauwkeurig, te gehaast tot stand gebracht en niet proportioneel. Bovendien is de noodzaak van de applicatie op dit moment niet duidelijk. Kamerlid Eva van Esch riep...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws