Vijf zetels in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren!


17 maart 2017

De Partij voor de Dieren heeft, na een spannende verkiezingscampagne, vijf zetels in de Tweede Kamer behaald. Een winst van drie zetels, een stijging dus van 150%. Partijleider Marianne Thieme: Het “groene anker” in de Tweede Kamer die de andere partijen gefocust houdt, is dus nog veel sterker geworden!”

De parlementsleden (van links naar rechts) Femke Merel Arissen, Frank Wassenberg, Marianne Thieme, Esther Ouwehand en Lammert van Raan.

De volgende stap voor het vormen van een kabinet is de coalitieonderhandelingen. De Partij voor de Dieren pleit voor een ‘klimaatkabinet’ dat bestaat uit de partijen die van de klimaatorganisaties het Klimaatlabel A hebben gekregen, zoals de Christenunie (CU), Groen Links en de Partij voor de Dieren, vergezeld door alle partijen met het Klimaatlabel B, zoals het Democratisch Appel 66 (D66), de Socialistische Partij (SP) en de belangenpartij voor gepensioneerden 50PLUS. De conservatief-liberale partij VVD, de grootste politieke partij, zou ook deel kunnen uitmaken van deze progressieve klimaatcoalitie, mits zij voldoet aan de oproep van prominente partijleden voor een groener traject. Thieme: "Ongeacht de uitkomst van de kabinetsformatie, feit is dat we in de Tweede Kamer met onze vijf zetels vaak de beslissende stem zullen hebben en zo aan invloed winnen."

Gerelateerd nieuws

Waarom de Partij voor de Dieren haar partijprogramma niet heeft laten doorrekenen

Veel partijen zetten in op economische groei. Sommige partijen noemen het ‘groene’ groei, of ‘duurzame’ groei. Hoe je het ook...

Lees verder

Klimaatkabinet is enige oplossing

Alle fractievoorzitters hebben vandaag van Marianne Thieme het verzoek gekregen het Terlouwmanifest dat ondertekend is door d...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief