‘Van kansloos achter­hoe­de­ge­vecht naar radicale veran­de­ring’


Prins­jesdag 2023

19 september 2023

Esther Ouwehand draagt dit jaar op Prinsjesdag een knalroze overall met een glasheldere boodschap voor zowel de voor- als achterhoede van radicale verandering. Ouwehand rekent met haar outfit af met het gebral van de agrolobby en politieke partijen die willens en wetens hebben gezorgd voor een slechter klimaat en dierenleed. Op de overall van Ouwehand staan drie vaak gehoorde drogredenen: ‘Brandnetels zijn ook natuur’, ‘Ze voelen er niets van’ en ‘We hebben nog 30 jaar de tijd’.

Ouwehand: “We staan op een kantelpunt naar grote veranderingen op het terrein van dieren, klimaat, natuur en milieu. Jarenlang hebben conservatieve krachten zoals de agrolobby, gevestigde belangenpartijen en politici zich daartegen verzet. Zij bagatelliseerden de grote problemen zoals de klimaat- en natuurcrisis en maakten mensen die hiertegen in het verweer kwamen belachelijk. Met een paar luie oneliners werd het leed van de dieren in de vee-industrie op die manier aan de kant geschoven en werd de natuurcrisis weggelachen. Gelukkig zijn we nu bijna op het punt dat iedereen inziet dat dit nu een achterhoedegevecht is. De radicale verandering staat om de hoek. En de Partij voor de Dieren verwelkomt die met open armen. Elke dag lijden dieren in megastallen. Eindeloze hoeveelheden mest en gifstoffen van de landbouw bedreigen onze natuur en dragen bij aan klimaatverandering. Dit moet nu stoppen.”

De Partij voor de Dieren is voorloper in deze radicale verandering waarbij alle grote problemen in samenhang worden opgelost. De partij pleit daarom bij de Algemene Politieke Beschouwingen van 20 september voor de volgende maatregelen:

  • De veestapel krimpt met minstens 75%.
  • We schaffen nú fossiele subsidies af.
  • De meest vervuilende bedrijven moeten per direct gaan meebetalen aan de duurzame transitie.

De Partij voor de Dieren zal haar diepgroene geluid altijd laten horen en blijven strijden voor echte verandering. Stem daarom 22 november Partij voor de Dieren!

Gerelateerd nieuws

Interim-bestuur Partij voor de Dieren aangetreden

De Partij voor de Dieren heeft sinds donderdag 14 september 17.00 uur een interim-bestuur onder leiding van Michiel Knol. Het...

Lees verder

PvdD-Congres: Lijsttrekker Esther Ouwehand treedt tijdelijk terug

De Partij voor de Dieren hield op zondag 24 september haar 37e partijcongres bij de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Er war...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief