Sebas­tiaan Wols­winkel ontzet uit het lidmaat­schap van de PvdD


15 oktober 2019

Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren heeft partijvoorzitter Sebastiaan Wolswinkel met onmiddellijke ingang ontzet uit het lidmaatschap van de partij. Zij deed dit nadat Wolswinkel de afgelopen maanden stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde en de partij meermaals in de media beschadigde door onder andere zijn persoonlijke opvattingen te uiten alsof daar breed draagvlak voor zou zijn. Het royement houdt in dat Wolswinkel per direct geen voorzitter van de partij meer is. Een lid dat geroyeerd wordt kan zich binnen de partij wenden tot de commissie van beroep.

Ruud van der Velden, algemeen bestuurslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam, is door het bestuur benoemd als interim voorzitter.
Het partijbestuur zal op korte termijn een kandidatenprofiel en een procedure bekendmaken voor het kiezen van een nieuwe voorzitter.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Wassenberg: 'Verschuif deel overheidsgeld voor proefdieronderzoek naar onderzoek zónder proefdieren'

Op aandringen van de Partij voor de Dieren gaat minister Schouten (LNV) onderzoeken of ze een deel van het overheidsgeld voor...

Lees verder

Reactie Tweede Kamerfractie op bestuursbesluit Wolswinkel

De fractie van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer heeft kennis genomen van het besluit van het partijbestuur om Seba...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief