Ruud van der Velden nieuwe voor­zitter Partij voor de Dieren


28 juni 2020

Op het online congres van de Partij voor de Dieren op 27 juni is Ruud van der Velden door de leden gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Ruud van der Velden (1964) is in juni 2018 toegetreden tot het partijbestuur en sinds oktober 2019 interim voorzitter. Daarvoor was hij voorzitter van het afdelingsbestuur van Zuid-Holland. Sinds maart 2018 is Van der Velden fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam.

De dertigste editie van het Partij voor de Dieren congres vond voor het eerst online plaats, vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Leden hebben meegekeken met online presentaties en video's. Ruim 700 leden hebben digitaal of per post een stem uitgebracht over de nieuwe voorzitter.

Ruud van der Velden heeft de ambitie om de groei van de Partij voor de Dieren te bestendigen en verder vorm te geven.
Van der Velden: "In de peilingen staan we stabiel op 5 tot 6 zetels. Een groei in zetels bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer is een realistische verwachting. Temeer daar steeds meer mensen zien dat de manier waarop wij met onze aarde en al haar bewoners omgaan niet langer houdbaar is. De coronacrisis zou een keerpunt in denken en beleid moeten vormen. Niet in woorden, maar in daden."

Binnen de vereniging wil Ruud inzetten op meer verantwoordelijkheid voor de afdelingen en intensieve communicatie met de leden en volksvertegenwoordigers. Ruud van der Velden: "We zijn een gestaag groeiende partij in aantal leden en zetels. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen bij ons gedachtegoed waarin de planeet met ál haar bewoners centraal staat."

Gerelateerd nieuws

Verbreding A27 op losse schroeven na nieuwe stikstofadviezen

“Het moet echt een keer afgelopen zijn met creatieve stikstof-rekentrucs om de verbreding van de A27 erdoor te drukken." PvdD...

Lees verder

Regering moet met plan van aanpak zoönosen komen

De regering moet voor het einde van het jaar met een plan van aanpak komen om het risico op het ontstaan van zoönosen aanzien...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief