PvdD groeit naar 6 zetels


Kiezers bedankt!

22 maart 2021

De Partij voor de Dieren heeft zes zetels in de Tweede Kamer behaald. Een groei van 20% ten opzichte van 2017 en dat is een geweldig resultaat. Qua ledenaantal is de partij tijdens deze verkiezingscampagne gegroeid van 19.500 naar 22.000 leden. Deze groei in aantal zetels en leden laat zien dat steeds meer mensen de boodschap ondersteunen dat het tijd is voor een radicale koerswijziging en dat men klaar is voor fundamentele oplossingen.

De winst van de Partij voor de Dieren is opvallend. De PvdD is een van de weinige zittende partijen die tijdens deze verkiezingen gegroeid is. Slechts vier van de vijftien zittende partijen hebben meer zetels behaald ten opzichte van 2017.

“Een prachtige uitslag voor de Partij voor de Dieren”, zegt Esther Ouwehand. “Ik heb het in de campagne vaak gezegd: er hangt verandering in de lucht. Steeds meer politieke partijen zien en spreken uit dat het aantal dieren in de veehouderij drastisch zal moeten krimpen. En steeds meer partijen zien ook dat dichtgetimmerde regeerakkoorden waarin idealen uitgeruild worden niet meer bij deze tijd passen. Het is tijd voor een groen regeerakkoord op hoofdlijnen, waarin de ontwrichtende crises waar we mee te maken hebben in samenhang worden aangepakt. De rest van het beleid kan gaandeweg vastgesteld worden met wisselende meerderheden in de Tweede Kamer.”

Ouwehand vervolgt: “De Partij voor de Dieren is er klaar voor om mee te regeren in zo’n groenprogressief kabinet met een hoofdlijnenakkoord. De vraag is wel of de andere partijen er klaar voor zijn om met ons te regeren. Mocht uit de komende gesprekken blijken dat dat nog niet het geval is, dan is en blijft onze fractie de aanjager in de Tweede Kamer van die radicale koerswijziging die zo hard nodig is. Nu niet met vier maar met zes hazen in de marathon.”

Gerelateerd nieuws

Vervoer per vliegtuig van kalfjes geen geschikt alternatief voor boot

Ierland heeft plannen om dit voorjaar tienduizenden jonge kalfjes op het vliegtuig te zetten naar Nederland. Dit zou volgens ...

Lees verder

Vernietigend rapport over stalbranden: geld belangrijker dan bescherming dieren

Vandaag verscheen een zeer kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de aanpak van stalbranden. Hierin conc...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief