Gemeen­te­raads­ver­kie­zingen 2022


Partij voor de Dieren doet in 29 gemeenten mee

18 oktober 2021

De Partij voor de Dieren doet in 29 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar.

Het groeiend verzet van de partij groeit door: in maar liefst dertien gemeenten wordt voor het eerst deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen, naast deelname in gemeenten waar de PvdD al vertegenwoordigd is.

De gemeenten waar de Partij voor de Dieren voor het eerst deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn:


  Momenteel is de PvdD vertegenwoordigd in zeventien gemeenten: Alkmaar, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Groningen, Heerlen, Leiden, Leeuwarden, Nijmegen, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Zaanstad.

  Als het aan het partijbestuur ligt zal dat aantal na de verkiezingen fors zijn gegroeid in aantal raadsleden per gemeente en in aantal gemeenten.

  Het merendeel van de zittende raadsleden is kandidaat-lijsttrekker voor de volgende termijn. Alleen in Alkmaar en Heerlen wordt een nieuwe lijsttrekker voorgedragen, omdat het huidige raadslid niet beschikbaar is voor een volgende termijn. In Leeuwarden doet de partij dit jaar niet mee.

  Partijvoorzitter Ruud van der Velden: “Ik ben trots op de groei en ontwikkeling die de Partij voor de Dieren doormaakt. Ook op gemeentelijk niveau wil de partij haar politieke vertegenwoordiging gestaag uitbreiden, waarbij we voldoende voorzichtigheid betrachten om geen plofpartij te worden.”

  De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 21 november aan de leden voorgelegd op het online partijcongres.

  Gerelateerd nieuws

  Partij voor de Dieren doet aangifte tegen doodschieten van wolf

  Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen het doodschieten van een wolf in Stroe. “D...

  Lees verder

  Partij voor de Dieren dient Klimaatwet 1.5 in

  De Partij voor de Dieren heeft vandaag haar Klimaatwet 1.5 naar de Raad van State gestuurd. Deze aangescherpte Klimaatwet dwi...

  Lees verder

  Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

      Abonneer op de nieuwsbrief