Partij voor de Dieren doet aangifte tegen dood­schieten van wolf


14 oktober 2021

Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen het doodschieten van een wolf in Stroe. “De wolf is een beschermde diersoort in Nederland waarop niet gejaagd mag worden. Het doden van een wolf is niet alleen wreed en zinloos, maar verstoort ook het ecosysteem waarbinnen hij leeft”, zegt Vestering, die haar aangifte vanmiddag deed in een politiebureau in Den Haag.

Ondanks dat er al een strafrechtelijk onderzoek loopt naar de dader(s) vindt Vestering het belangrijk aangifte te doen, zodat zij op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de opsporing. “We willen voorkomen dat het politieonderzoek doodbloedt en de daders hun straf ontlopen.”

De wolf is doodgeschoten in de nacht van 1 oktober. Het dier is gevonden in een greppel in Stroe, nabij het spoor. Het doden van wolven is strafbaar. De maximale straf in Nederland is drie jaar cel of €21.750,- boete. In België is de strafmaat verhoogd naar vijf jaar gevangenisstraf of €500.000,- euro boete.

Gerelateerd nieuws

Einde in zicht voor landbouwgif

De regering moet met concrete doelen komen om het gebruik van landbouwgif definitief uit te faseren. Een meerderheid van de T...

Lees verder

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

De Partij voor de Dieren doet in 29 gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart volgend jaar. Het groeiend ve...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief