Partij voor de Dieren viert zetel­winst


Groeiend verzet bij Provin­ciale Staten- en water­schaps­ver­kie­zingen

22 maart 2019

Partij voor de Dieren groeit na Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen.

Voor het eerst heeft de PvdD in alle provincies zetels behaald. Daarmee is de partij nu ook vertegenwoordigd in Drenthe en Zeeland. In alle overige provincies groeide het percentage stemmen, in Limburg resulteerde dit in een verdubbeling in het aantal zetels, van 1 naar 2.

Dit betekent dat de partij in de Eerste Kamer groeit van twee naar drie zetels.

In de zeven waterschappen waar de Partij voor de Dieren meedeed aan de verkiezingen is ook groei gerealiseerd. In meerdere waterschappen is zetelwinst geboekt. In waterschap Brabantse Delta, waar de partij voor het eerst meedeed, zijn twee zetels behaald.

Marianne Thieme: "Ik ben ongelooflijk trots met onze winst in dit politieke slagveld. We groeien door, de coalitie kan niet langer om de Partij voor de Dieren heen. Wij zullen het donkergroene anker zijn om het huidige onduurzame en dieronvriendelijke beleid van koers te veranderen"

Gerelateerd nieuws

'Minister aan zet om Straathof te stoppen'

De Partij voor de Dieren blijft zich fel verzetten tegen de bedrijfsvoering en de uitbreidingsplannen van de omstreden varken...

Lees verder

Partij voor de Dieren vraagt hertelling stemmen in provincie Groningen

De Partij voor de Dieren zal vanmorgen bij het stembureau van de provincie Groningen een officieel verzoek tot hertelling van...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief