Partij voor de Dieren neemt in achttien gemeenten deel aan raads­ver­kie­zingen


23 oktober 2017

De Partij voor de Dieren doet in achttien gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In vijftien gemeenten in maart volgend jaar. In twee gemeenten zijn de verkiezingen al in november van dit jaar vanwege de gemeentelijke herindeling: Leeuwarden en Westerwolde. In Groningen zullen de gemeenteraadsverkiezingen in november 2018 plaatsvinden.
De gemeenten waar voor het eerst wordt deelgenomen zijn: Alkmaar, Almere, Heerlen, Leeuwarden, Nijmegen en Zaanstad.

Momenteel is de PvdD vertegenwoordigd in twaalf gemeenten: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Groningen, Leiden, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Vlagtwedde (Westerwolde).
Als het aan het partijbestuur ligt zal dat aantal na de verkiezingen fors zijn gegroeid in aantal raadsleden per gemeente en in aantal gemeenten.

Het merendeel van de zittende raadsleden is kandidaat-lijsttrekker voor de volgende termijn. Alleen in Apeldoorn, Rotterdam en Leiden wordt een nieuwe lijsttrekker voorgedragen, omdat het huidige raadslid niet beschikbaar is voor een volgende termijn. De ontwerpkandidatenlijst voor Groningen wordt volgend voorjaar voorgelegd aan de leden tijdens het congres.

Partijleider Marianne Thieme: “Ik ben trots op de ontwikkeling die de Partij voor de Dieren doormaakt. Onze partij heeft inmiddels navolging gekregen in 17 andere landen, we zijn daarmee de grootste Nederlandse exporteur van nieuw politiek gedachtegoed. Ook op binnenlands gemeentelijk niveau wil de partij haar politieke vertegenwoordiging gestaag uitbreiden, waarbij we voldoende voorzichtigheid betrachten om geen plofpartij te worden.”

De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 19 november voorgelegd aan het congres.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Hardere maatregelen nodig tegen puppyhandel

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de ondergrondse puppyhandel in Nederland. Dit naar aanleiding van een arti...

Lees verder

PvdD: Nederland moet nieuwe positie innemen over glyfosaat

De Partij voor de Dieren wil dat de Nederlandse regering een nieuwe positie inneemt in de Europese besluitvorming over glyfos...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief