Partij voor de Dieren-jonge­ren­or­ga­ni­satie PINK! opgericht


12 september 2006
Moederpartij biedt PINK-voorzitter landelijke abricampagne aan voor werving jongeren.

Amsterdam, 12 september 2006 - Voorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft vanmiddag op Den Haag C.S. de eerste abriposter onthuld van de landelijke stations abricampagne die de partij aanbiedt aan haar nieuw gestarte jongeren-organisatie PINK!
PINK-voorzitter Peter Boogaard heeft de eerste poster in ontvangst genomen. De abricampagne vormt de aftrap voor de werving van voldoende jongeren om de tweede politieke jongerenorganisatie van Nederland te worden in grootte, na de SGP-jongeren die 6.000 leden hebben.

De overige politieke jongerenorganisaties schommelen tussen de 180 en 2.000 leden, aantallen die volgens Peter Boogaard op korte termijn te evenaren moeten zijn. Het is voor de eerste keer dat een politieke jongerenorganisatie de beschikking heeft over een landelijke abricampagne. De campagne markeert de grote ambities van zowel Partij voor de Dieren als jongerenorganisatie PINK.

Voor de wervingsposter is gekozen voor een beeld van een jong katje dat de nagels zet in een Tweede Kamerzetel, onder het motto “Schud Den Haag nú wakker”. De campagne richt zich op jongeren tussen de 14 en 28 jaar die voor 5 euro lid kunnen worden van politieke jongerenorganisatie PINK, en in ruil daarvoor een gratis poster ontvangen. De abricampagne werd mogelijk gemaakt via een bijdrage van Nicolaas G. Pierson die de partij steunt bij haar opbouw en verkiezingscampagne.

De Partij voor de Dieren is de snelst groeiende politieke partij van Nederland en heeft de ambitie op 22 november door te breken als eerste politieke partij ter wereld die exclusief opkomt voor de belangen van dieren én vertegenwoordigd zal zijn in een nationaal parlement. Vorige week maakte de Partij voor de Dieren bekend 20 bekende Nederlanders op te zullen nemen op haar kandidatenlijst. Donderdag 14 september zal de Partij voor de Dieren haar concept verkiezingsprogramma presenteren. Op 1 oktober a.s. congresseert de Partij in Driebergen over verkiezingsprogramma en kandidatenlijst.

Copyright Rob Voss, www.robvoss.nl

Noot voor journalisten:

Voor foto’s van de onthulling en/of hoge resolutiebeeld van het centrale campagnebeeld kunt u contact opnemen met de Partij voor de Dieren (020) 6236551

Gerelateerd nieuws

Hoorzitting biotechnologie bij dieren op donderdagavond 14 september aanstaande

Op 14 september a.s., van 19.30-21.30 uur, wordt in het gebouw van het Ministerie van LNV, een hoorzitting gehouden over twee...

Lees verder

Partij voor de Dieren presenteert concept verkiezingsprogramma en concept kandidatenlijst

Amsterdam, 14 september 2006 – Vandaag heeft de Partij voor de Dieren haar concept verkiezingsprogramma en haar concept kandi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief