Partij voor de Dieren draagt Euro­par­le­men­tariër Anja Hazekamp opnieuw voor als lijst­trekker voor EU-verkie­zingen


11 december 2023

Het partijbestuur van de Partij voor de Dieren draagt Anja Hazekamp opnieuw voor als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen op 6 juni 2024. Hazekamp werd in 2014 gekozen als eerste Europarlementslid van een partij voor dierenrechten en behaalde in 2019 opnieuw een zetel. In het Europees Parlement is Hazekamp vicevoorzitter van de commissie voor Milieu, Voedselveiligheid & Volksgezondheid. Daarnaast is ze lid van de parlementaire commissies voor visserij en landbouw.

“Anja geeft dieren in Europa een stem. Ze trekt in Brussel, en daarbuiten, ten strijde tegen dierenleed en maakt zich sterk voor de natuur en alle dieren en planten die daarin leven. Met haar bevlogenheid en jarenlange ervaring is Anja de ideale kandidaat om Europa leefbaarder en groener te maken voor ál haar inwoners: mens en dier,” zegt partijvoorzitter Michiel Knol.

“De Partij voor de Dieren heeft de afgelopen jaren bewezen met één zetel buitenproportioneel veel invloed te hebben op het debat en zo concrete resultaten te behalen. Na jarenlang aandringen liggen er eindelijk EU-voorstellen klaar om dierenleed aan te pakken en het milieu, de natuur en de oceaan beter te beschermen. Dat is hoopgevend,” zegt Knol.

“Vergroeningsplannen en maatregelen voor dieren dreigen echter geblokkeerd te worden onder druk van gif-fabrikanten en de agro- en visserij-industrie. Het is belangrijker dan ooit dat de belangen van dieren, natuur en milieu beschermd worden in het Europees Parlement.”

Anja Hazekamp: “De leefbaarheid van onze Aarde en het welzijn van miljarden dieren in Europa staan op het spel. Worden lange diertransporten echt verboden? Is het einde van de gruwelijke bontindustrie in Europa in zicht? Halen klimaat, natuur- en milieumaatregelen de eindstreep? Wij zullen vechten als leeuwen om de Europese Green Deal en dierenwelzijnsplannen doorgang te laten vinden.”

De Groningse Hazekamp wordt voor de derde termijn voorgedragen als lijsttrekker. Eerder was Hazekamp actief als lid van de Provinciale Staten in Groningen en als lid van de Tweede Kamer. Daarvoor werkte ze onder meer voor Stichting AAP, de zeehondencrèche in Pieterburen en de Dierenbescherming.

Op het verkiezingscongres in maart volgend jaar wordt de Europese kandidatenlijst voorgelegd aan de partijleden.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren stuurt wetsvoorstel tegen ecocide naar Tweede Kamer en Raad van State

Vertrekkend Tweede Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren heeft zijn eerder aangekondigde Wet Strafbaarstelli...

Lees verder

Tweede Kamer wil sneller einde aan dierproeven op apen

De Tweede Kamer heeft een voorstel van de Partij voor de Dieren aangenomen om sneller een einde te maken aan dierproeven met...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief