Esther Ouwehand lanceert boek ‘Dieren kunnen de pest krijgen. En dan?’


2 februari 2021

Esther Ouwehand, partijleider van de Partij voor de Dieren, presenteert woensdagavond 3 februari live vanuit Felix Meritis in Amsterdam haar eerste boek ‘Dieren kunnen de pest krijgen. En dan?’. Een zeer actueel schrijversdebuut van Esther, waarin zij de grondoorzaken van de huidige pandemie op een rij zet én laat zien hoe we nieuwe pandemische dreigingen kunnen voorkomen.

Toen nog geen enkele minister ooit van het woord ‘zoönosen’ had gehoord, agendeerde Esther Ouwehand deze bedreiging voor de volksgezondheid al. Dat was in 2007, toen zij net een jaar lid was van de Tweede Kamer namens de Partij voor de Dieren. Inmiddels is 75 procent van de infectieziekten die de mens bedreigen afkomstig uit het dierenrijk. Oorzaken van deze toenemende dreiging zijn het menselijk ingrijpen in natuurgebieden, de wereldwijde handel in dieren en uiteraard de intensieve veehouderij.

Esther laat in haar boek zien hoe ons land daarin al jaren een twijfelachtige koppositie inneemt én hoe gevaarlijk dat is. “Geen land ter wereld huisvest op zó weinig grond zóveel dieren als Nederland. Jaarlijks worden in ons land 640 miljoen dieren na een kort en miserabel leven gedood. Ons land is daarmee een ware kweekvijver voor zoönosen. Toch weigeren de traditionele partijen in politiek Den Haag al jaren om in te grijpen, ondanks waarschuwingen van virologen”, licht Esther toe. “Nu het leven van mensen bedreigd wordt door covid-19, Q-koorts, levensgevaarlijke vormen van vogelgriep en tal van andere virussen en bacteriële infectieziekten, zullen we ons ernstig moeten bezinnen op onze omgang met dieren, natuur en het klimaat.”

De boekpresentatie vindt plaats in Felix Meritis en is vanaf 20.00 uur online te volgen via de website en Facebookpagina van de Partij voor de Dieren. Esther zal geïnterviewd worden door cabaretier, presentator en columnist Dolf Jansen.

Het boek wordt uitgegeven voor M.L. Thieme Uitgeverij. De omslag en illustraties zijn gemaakt door de wereldberoemde animator Steve Cutts uit Londen.

Bestellen kan hier: https://www.partijvoordedieren...

Gerelateerd nieuws

Doorbraak: Kamer erkent enorme belang verbeteren volksgezondheid

Het structureel verbeteren van de volksgezondheid van Nederland is volgens een overgrote meerderheid in de Tweede Kamer minst...

Lees verder

Kort geding tegen de Staat: ‘Maak briefstemmen mogelijk voor iedere kiezer’

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer die in maart worden gehouden, krijgen 70-plussers een voordeel. Zij mogen hun stem o...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief