‘Maak gezondere keuzes makke­lijker’


PvdD orga­ni­seert ronde­ta­fel­ge­sprek over het maken van gezonde voed­sel­keuzes

21 maart 2022

De Partij voor de Dieren organiseert deze week een rondetafelgesprek over het voorkomen van ziektes door gezonder te eten. Veel Nederlanders geven aan gezonderde keuzes te willen maken, maar dit lastig te vinden. ‘Niet zo gek, want we leven in een ongezonde voedselomgeving. De overheid geeft bedrijven alle ruimte om hun te vette, te zoete en te zoute eten aan ons op te dringen. Tijd om de branche aan de tand te voelen en experts te vragen naar beleid dat wérkt’, aldus PvdD-Kamerlid Eva van Esch.

Gezonder leven, eten en bewegen spelen een belangrijke rol als het gaat om het voorkomen van ziekte en ongemak. Preventie vormt daarmee de basis van een goede gezondheidszorg. Maar in Nederland is veel te weinig aandacht hiervoor. “Het vorige kabinet kwam met een preventieakkoord, maar doordat het bedrijfsleven een dikke vinger in de pap had aan de onderhandelingstafel bleven echte maatregelen uit en werden de doelen niet gehaald. De voedingsindustrie verdient grof geld aan het ziek maken van mensen en werkt maatregelen als een suikertaks tegen. Ondertussen neemt het aantal kinderen dat te dik is alleen maar toe. Gezonde keuzes moeten ook de meest aantrekkelijke keuzes worden, daarom organiseren we dit rondetafelgesprek”, aldus Van Esch.

Rondetafelgesprek
Tijdens het rondetafelgesprek komen zowel wetenschappers als afgevaardigden uit de branche aan het woord. Onder andere dr. Maartje Poelman, gezondheidswetenschapper aan de Wageningen Universiteit, komt haar expertise over leefstijlverandering en menselijk gedrag delen. Vanuit de voedingsindustrie zijn onder andere de frisdrankenbranche en supermarktketen Albert Heijn vertegenwoordigd.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren verdubbeld in gemeenteraad

Amsterdam 17 maart 2022 - Partij voor de Dieren is bijna verdubbeld in aantal raadszetels. In totaal is de PvdD gegroeid van ...

Lees verder

Zoönosen in varkenshouderij gemonitord

De regering komt zo snel mogelijk met een monitoringssysteem voor zoönosen in de varkenshouderij. Dit nadat een voorstel van ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief