Koe Hermien én Zus gered door cowfunding PvdD


13 februari 2018

Koe Hermien en haar maatje Zus zijn van de slacht gered. Met de ‘cowfunding’ van de Partij voor de Dieren is ruim 50.000 euro ingezameld, genoeg voor de overname en levensloopregeling van zowel Hermien als de koe waarmee ze ontsnapte. Hermien en Zus zijn inmiddels veilig aangekomen bij koeienrusthuis De Leemweg.

Foto Hissink ©de Stentor

Hermien ging er in december samen met Zus vandoor toen ze op transport werden gezet voor de slacht. Zus werd kort daarna gevangen, maar Hermien wist te ontsnappen en verschuilde zich een paar weken in de bossen bij Lettele. De Partij voor de Dieren besloot met een cowfundingsactie geld in te zamelen om haar te redden.

In de afgelopen weken is meerdere keren geprobeerd de koe te vangen, maar Hermien wist steeds te ontkomen. Afgelopen zondag is, na overleg tussen de boer en dierenartsen, een nieuwe poging ondernomen. Dat lukte. Hermien is aan de rand van het bos verdoofd en gevangen. Maandagochtend is Hermien samen met Zus herenigd in het rusthuis.

Kamerlid Esther Ouwehand is trots op wat er is bereikt. “Dankzij duizenden Nederlanders hebben we Hermien en het maatje met wie ze ontsnapte kunnen redden. Ze herinneren ons allemaal aan een belangrijke les: geen enkel dier wil naar de slacht.”

Hermien wereldberoemd
Heel Nederland leefde de afgelopen weken mee met de ontsnapping en redding van Hermien, die de beroemdste koe van ons land werd. Ook wereldwijd was haar verhaal en de 'cowfunding’ van de Partij voor de Dieren groot nieuws.
Eerdere reddingsacties van de Partij voor de Dieren waren eveneens een groot succes. Zo kocht de partij in 2006 stier Bikkel vrij die na een kort leven op een kinderboerderij zou worden afgedankt aan een kalvermesterij. Ook koe Sjoerdje wist de PvdD te redden van een wisse dood nadat ze was ontsnapt op weg naar het slachthuis.

Hermien op de Leemweg (foto: Myrthe Böhm)

Gerelateerd nieuws

Cowfunding om van het slachthuis ontsnapte koe Hermien vrij te kopen

De Partij voor de Dieren start een crowdfundingsactie om koe Hermien te redden van de slacht. De koe wist te ontsnappen net v...

Lees verder

Verbod op microplastics stap dichterbij

Op aandringen van de Partij voor de Dieren gaat staatssecretaris Stientje van Veldhoven onderzoek doen naar de mogelijkheden ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief