Esther Ouwehand stelt zich kandidaat als lijst­trekker verkie­zingen 2021


28 januari 2020
Tweede Kamerfractievoorzitter en partijleider Esther Ouwehand heeft op het congres van de Partij voor de Dieren bekend gemaakt zich beschikbaar te stellen als lijsttrekker voor de aankomende verkiezingen.

Ouwehand sloot een levendig 29ste partijcongres af met een speech waarin ze haar aankondiging deed. Het kwam Ouwehand op een staande ovatie te staan. Kijk haar speech hier terug.

Op het met 900 leden meest drukbezochte congres ooit, op zondag 26 janauri in de RAI in Amsterdam, werd afscheid genomen van Marianne Thieme die in oktober stopte als partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Thieme, oprichter en sinds 2002 partijleider, riep in haar speech op de focus te houden op de idealen van de partij. Marianne's speech is hier terug te kijken.

Op het congres werd het royement van Sebastiaan Wolswinkel toegelicht door het partijbestuur en besproken met de leden. Vervolgens werd het hoofdstuk in het huishoudelijk reglement over het partijbestuur vastgesteld, evenals de begroting voor dit jaar.

Ouwehand benadrukte in haar slotwoord de successen van de Partij voor de Dieren van de afgelopen tijd, waaronder de groeiende steun voor een vuurwerkverbod, voor krimp van de veestapel en van de luchtvaart, en het groeiende verzet tegen vrijhandelsdeals. Tevens blikte ze vooruit. Ouwehand: "Het beschermen van het kwetsbaarste, van niet-soortgenoten, waar ons uitgangspunt altijd ligt, zorgt er uiteindelijk ook voor dat ook het leven voor mensen zo veel fijner wordt. Maar het is wel heel hard nodig om die visie uit te dragen en er samen met jullie voor te werken. Want de wereld staat in brand. De tijd is nu.”

Bij de aankomende verkiezingen zal voor het eerst de lijst niet door Marianne Thieme aangevoerd worden.

Gerelateerd nieuws

PvdD wil importstop op wilde dieren uit China in verband met coronavirus

De Partij voor de Dieren pleit voor een importstop op wilde dieren en dierlijke producten afkomstig uit China. Onderzoek wijs...

Lees verder

Misstanden in slachthuis 'bewust' vlees

RTL Nieuws bracht vanochtend beelden naar buiten van mishandelingen van varkens in slachthuis Westfort in IJsselstijn. Westfo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief