Bestuur draagt Esther Ouwehand voor als lijst­trekker


17 juli 2023

Esther Ouwehand wordt door het partijbestuur van de Partij voor de Dieren voorgedragen als lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Ouwehand heeft aangegeven graag door te willen gaan. “We staan aan de vooravond van grote veranderingen en ik ben strijdbaar en vol vertrouwen dat we het de goede kant op kunnen kantelen”, zegt Ouwehand.

Partijvoorzitter Ruud van der Velden zegt heel blij te zijn dat Ouwehand haar werk als fractievoorzitter en partijleider nog een periode wil voortzetten: “Esther heeft laten zien dat ze het gedachtegoed van de Partij voor de Dieren op overtuigende wijze voor het voetlicht kan brengen. Onze partij groeit als biologische kool, zowel in aantal vertegenwoordigers als ledenaantal.”
In de peilingen staat de PvdD rond de 10 zetels, dus een verdubbeling in zetels bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer vindt Van der Velden geen onrealistische verwachting. “Steeds meer mensen zien in dat er fundamenteel andere keuzes gemaakt moeten worden. Wij kiezen niet voor de hebzuchtige kortetermijnbelangen van de westerse mens en zijn geld, maar voor het collectieve belang de aarde leefbaar te houden voor al haar bewoners, mens en dier. Dat slaat bij steeds meer mensen aan.”

De 47-jarige Esther Ouwehand zit sinds 2006 in de Tweede Kamer en is daarmee een van de meest ervaren Kamerleden. In 2019 volgde ze Marianne Thieme op als fractievoorzitter en partijleider.
Op het verkiezingscongres in september wordt Ouwehands kandidatuur voor het lijsttrekkerschap voorgelegd aan de partijleden. De kandidatencommissie buigt zich deze zomer over het opstellen van een conceptkandidatenlijst.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren publiceert wetsvoorstel dat ecocide strafbaar stelt

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, wordt het beschadigen van ecosystemen snel strafbaar in Nederland. Kamerlid Lammer...

Lees verder

Partij voor de Dieren hekelt haastige stemming glyfosaat en wil verbod

De Partij voor de Dieren roept demissionair minister Adema met klem op om in Brussel tegen de nieuwe toelating van landbouwgi...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief