5.000 bomen de grond in op eerste plantdag Groeiend Verzet Bos


19 december 2011

Op de eerste plantdag van het Groeiend Verzet Bos tegen de nieuwe natuurwet van Bleker, zijn op zaterdag 17 december 5.000 bomen geplant door ruim 500 boombestellers. Op het perceel in de Bolgerijenpolder bij Vianen komen in totaal 10.000 bomen die een verbinding vormen naar het nabij gelegen ecoduct over de A2. Het Utrechts Landschap zorgt voor de aanplant van de overige 5.000 bomen.

Uit het hele land kwamen ruim 500 boombestellers naar de plantdag. Marianne Thieme opende de dag door samen met Janine Abbring van Vroege Vogels de eerste boom te planten. Dit betrof een Lindeboom, de boom van hoop en liefde.
Marianne Thieme sprak de planters toe met de woorden: "Wij willen dat de campagne Groeiend Verzet mensen verbindt die zich willen inzetten voor behoud van onze natuur".

De boomplanters konden op een label hun zorgen of wens voor de natuur schrijven en die aan hun eigen boom bevestigen. Er zijn inmiddels bijna 24.000 bomen verkocht en de Partij voor de Dieren gaat door met de campagne Groeiend Verzet. Er is contact met het Utrechts Landschap om een locatie voor een tweede bos te bepalen.

Gerelateerd nieuws

Geen steun voor verbod onverdoofde rituele slacht door monsterverbond

De onverdoofde rituele slacht in Nederland kan voorlopig doorgang blijven vinden door een monsterverbond tussen PvdA, VVD,...

Lees verder

Partij voor de Dieren: Actie voor Sea Shepherd Erwin Vermeulen

De Partij voor de Dieren heeft de Nederlandse regering gevraagd alles op alles te zetten voor de spoedige vrijlating van E...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief