36e congres: Partij voor de Dieren blijft groeien als biolo­gische kool


29 juni 2023

Op zaterdag 24 juni hield de Partij voor de Dieren haar 36e congres voor de leden. Deze editie werd gehouden bij ReeHorst in Ede. Er waren zo’n 600 leden aanwezig.

Tijdens het congres werd teruggeblikt op de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen van afgelopen maart. De Partij voor de Dieren is weer gegroeid. Bij die groei horen beslissingen waar de leden over mee mogen denken en stemmen.

Dit congres is Ruud van der Velden herbenoemd als voorzitter van het partijbestuur. Verder is een nieuw college van advies benoemd en is gestemd over verschillende moties. Ook konden leden zich uitspreken over het integriteitsbeleid. Tot slot zijn de jaarstukken van 2022 en de plannen voor 2024 door de leden vastgesteld.

Daarnaast was er een bijzondere gastspreker. Kan de natuur rechten krijgen? De Waddenzee, Amelisweerd of de Maas? Jessica den Outer nam de leden mee aan de hand van haar nieuwe boek ‘Rechten voor de natuur’.

Partijleider Esther Ouwehand sloot de dag af met een speech. Haar boodschap was duidelijk. Fossiele subsidies en landbouwsubsidies: schaf ze af!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil onderzoek naar nieuw pesticide en tot die tijd verbod

De Partij voor de Dieren vindt dat een nieuw bijengif dat in de landbouw sinds kort toegepast mag worden, zo snel mogelijk he...

Lees verder

‘Laat je niet fêteren door vleeslobbyisten’

De parlementaire BBQ is terug. Maar als het aan de Partij voor de Dieren ligt blijven de parlementariërs en kabinetsleden er ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief