Zwij­nen­jacht


Wilde zwijnen worden in Nederland massaal gedood onder het mom van populatiebeheer en de voorkoming van de verspreiding van dierziekten. De Partij voor de Dieren is tegen de jacht op wilde zwijnen. Die is bijzonder wreed en werkt juist contraproductief. Onderzoek laat zien dat het intensief afschieten van wilde zwijnen in de jaren daarop juist leidt tot een toename van het aantal jonge dieren.

De natuur heeft ingrijpen van de mens niet nodig. Als we natuurgebieden met elkaar verbinden en als we wilde zwijnen en andere dieren niet bejagen, ontstaat een veel natuurlijker evenwicht dan wanneer jagers met geweren ingrijpen en de natuur verstoren.

Het standpunt Zwijnenjacht is onderdeel van: Jacht

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Stop de jacht op jonge zwijntjes

Kamervragen Wassenberg over jacht in zoogtijd

Sinds 1 juli is de jacht op wilde zwijnen op de Veluwe geopend. Hierbij worden ook jonge en zelfs pasgeboren zwijntjes gedood. De Partij voor de Dieren vindt dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan deze jacht. Kamerlid Frank Wassenberg heeft om opheldering gevraagd aan de minister. “De jacht op zwijnen is barbaars. Hele zwijnenfamilies worden uit elkaar geschoten, inclusief zogende jon...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws