Lelystad Airport


De Partij voor de Dieren heeft zich altijd uitgesproken tegen de uitbreiding van Lelystad Airport. Om de klimaatcrisis op te lossen is een sterke krimp van het vliegverkeer nodig. Lelystad Airport is daarom volstrekt overbodig. Investeringen in de groei van luchthavens zijn een verspilling van belastinggeld. Dat geld kunnen we beter investeren in duurzame alternatieven zoals de trein.

Daarnaast zit niemand te wachten op de extra overlast door het vliegverkeer van Lelystad Airport. Door de laagvliegroutes neemt de geluidsoverlast toe, is er meer schade aan de volksgezondheid en wordt de kans op botsingen met vogels vergroot. In de nabije omgeving bevinden zich diverse natuurgebieden, waaronder de Oostvaardersplassen, Weerribben-Wieden, IJssel- en Markermeer, Veluwe en de Veluwerandmeren. Deze natuur verdient onze bescherming.

Lees ook onze standpunten over Uitbreiding luchthavens en Vliegtax.

Het standpunt Lelystad Airport is onderdeel van: Vervoer

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Partij voor de Dieren steekt spaak in het wiel van Lelystad Airport

De Tweede Kamer heeft een voorstel aangenomen van de Partij voor de Dieren dat het kabinet oproept om nu geen natuurvergunning af te geven voor de opening van Lelystad Airport. “Midden in de natuur- en klimaatcrises is het openen van een nieuw vliegveld een zeer slecht plan. De luchtvaart moet krimpen, dus Lelystad Airport kan gewoon gesloten blijven,” zegt PvdD-Kamerlid Lammert van Raan. Lelyst...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws