Katten­jacht


De Partij voor de Dieren is tegen het afschieten van katten.

De Partij voor de Dieren is tegen het afschieten van katten. Jacht op katten veroorzaakt niet alleen heel veel leed, maar het helpt ook niet om de populatie zwerfkatten te verkleinen. De opengevallen plek die is ontstaan, wordt snel opgevuld door voortplanting binnen de groep.

De enige diervriendelijke en effectieve methode om iets aan de zwerfkattenproblematiek te doen is het vangen, castreren of steriliseren en terugplaatsen van de katten (de TNR-methode). Hierdoor komen er geen nieuwe katten bij. Ook moet het probleem bij de bron aangepakt worden door impulsaankopen tegen te gaan en katten verplicht te chippen.

Het standpunt Kattenjacht is onderdeel van: Opvang van gezelschapsdieren

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Kamer­vragen over afschot tien­tallen dieren rond Airport Groningen

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld aan de ministers van LNV en I&W over de toestemming die de provincie Drenthe heeft gegeven voor het afschieten van tientallen diersoorten rond Groningen Airport Eelde. “Onacceptabel om 67 diersoorten, waarvan sommige op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten staan, zomaar af te knallen”, zegt PvdD-Kamerlid Lammert van Raan. De provincie Drenthe ...

Moties Vragen