Een passende zorg­ver­ze­kering


Onze idealen

  • Het eigen risico wordt afgeschaft.
  • Het ziekenfonds komt terug met een uitgebreide dekking, ook voor mondzorg, fysiotherapie en (definitieve) anticonceptie. De premie wordt inkomensafhankelijk. Mensen die een particuliere verzekering kunnen betalen moeten zich particulier verzekeren, maar ook daarvan maximeren we de premies. De zorgtoeslag wordt zo overbodig.
  • Het zorgstelsel en de bijbehorende vergoedingen van verzekeraars zijn teveel gericht op operatie, behandeling en medicatie. Vergoedingen voor preventie - zoals de diĆ«tist, verslavingszorg en hulp bij stoppen met roken - blijven in het basispakket en worden volledig vergoed. Zorgverzekeraars gaan meer preventiemaatregelen vergoeden: we richten het zorgsysteem beter in op hulp en begeleiding om de eigen gezondheid te versterken.
  • We beperken de winst die zorgverzekeraars mogen maken.

Zorgverzekeraars hebben te veel macht gekregen. Ze bepalen waar we zorg kunnen krijgen, verhogen de premies keer op keer terwijl er hoge winsten gemaakt worden en komen met dure reclamecampagnes. Terwijl de zorg ons steeds meer kost, zien we er steeds minder van terug. We maken de zorgverzekeringen weer eerlijk en solidair.

Het standpunt Een passende zorgverzekering is onderdeel van: Een gezonde samenleving waarin welzijn voorop staat

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer