Verplichte welzijn­s­eisen bij gebruik dieren in reclame / tv-programma's


Dieren worden vaak gebruikt voor mediaoptredens, reclamespots of televisieprogramma’s. Het welzijn van de dieren die gebruikt worden is vaak niet gegarandeerd en voor de meeste dieren levert het verblijf en optreden in een televisiestudio veel stress op.

De Partij voor de Dieren vindt dat er welzijnseisen gesteld moeten worden aan het gebruik van dieren voor evenementen, reclamespots of televisieprogramma¬īs. De handelingen mogen niet strijdig zijn met de aard en het natuurlijk gedrag van de dieren en mogen hun welzijn en gezondheid niet schaden of angst en stress veroorzaken.

Het verhuren van dieren moet worden verboden, als dat het dierenwelzijn benadeelt. Daarnaast moeten er gedragscodes komen voor het gebruik van dieren in media, evenals voor het ter vermaak vertonen van realiteitsgetrouwe beelden waarin dieren het slachtoffer worden van mishandeling en vernedering. Er gaat van zulke beelden een slechte signaalfunctie uit. Mensen die een klacht in willen dienen tegen een reclame of televisieprogramma kunnen dit doen bij Reclame Code Commissie.

Het standpunt Verplichte welzijnseisen bij gebruik dieren in reclame / tv-programma's is onderdeel van: Sport, tradities, kunst, media

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Vragen