Leonie Vestering


Tweede Kamerlid

Leonie Vestering is sinds maart 2021 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. De onderwerpen waar ze zich mee bezig houdt zijn:

Veehouderij en Landbouw, Zoönosen, Stikstof, NVWA, Landbouwgif, Dierenrechten, Voedsel
Natuur, biodiversiteit en in het wilde levende dieren.

In 2015 werd Leonie (1984, woonplaats Almere) Statenlid in de provincie Flevoland, waar zij zich onder andere inzette voor de dieren in de Oostvaardersplassen. In 2018 werd zij verkozen in de gemeenteraad in Almere, waar de partij met drie zetels binnenkwam. Haar eerste politieke succes behaalde zij in 2015, toen er een verbod kwam op wilde dieren in circussen. In die tijd was zij directeur van Wilde Dieren de Tent uit. Leonie studeerde middle-management en ook klassieke muziek aan het conservatorium.

Gerelateerd

575.000 kippen stierven op weg naar het slachthuis

Partij voor de Dieren stelt vragen

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de enorme aantallen kippen die sterven tijdens het transport naar het slachthuis. Uit cijfers die Stichting Animal Rights heeft opgevraagd bij de NVWA, blijkt dat vorig jaar 575.000 kippen dood aan kwamen bij het slachthuis.[1] Tweede Kamerlid Leonie Vestering wil van demissionair landbouwminister Schouten weten wat zij vindt van deze hoge sterfte...

Vragen Nieuws