Leonie Vestering


Tweede Kamerlid

Leonie Vestering is sinds maart 2021 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. De onderwerpen waar ze zich mee bezig houdt zijn:

Veehouderij en Landbouw, Zoönosen, Stikstof, NVWA, Landbouwgif, Dierenrechten, Voedsel
Natuur, biodiversiteit en in het wilde levende dieren.

In 2015 werd Leonie (1984, woonplaats Almere) Statenlid in de provincie Flevoland, waar zij zich onder andere inzette voor de dieren in de Oostvaardersplassen. In 2018 werd zij verkozen in de gemeenteraad in Almere, waar de partij met drie zetels binnenkwam. Haar eerste politieke succes behaalde zij in 2015, toen er een verbod kwam op wilde dieren in circussen. In die tijd was zij directeur van Wilde Dieren de Tent uit. Leonie studeerde middle-management en ook klassieke muziek aan het conservatorium.

Gerelateerd

PvdD: maak wind­molens vogel­vrien­delijk!

Zwarte wiek en detectiesysteem kunnen veel vogelslachtoffers voorkomen

De Partij voor de Dieren heeft in schriftelijke vragen aangedrongen op maatregelen om het aantal vogelaanvaringen met windmolens te verminderen. Dit nadat een zeldzame lammergier stierf na een botsing met een windmolen. Met videodetectie neemt 80% van de vogelaanvaringen af, en uit onderzoek in Noorwegen bleek ook dat windmolens met één zwarte wiek veel minder slachtoffers maken. PvdD-Kamerlid Leo...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws