Leonie Vestering


Tweede Kamerlid

Leonie Vestering is sinds maart 2021 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. De onderwerpen waar ze zich mee bezig houdt zijn:

Veehouderij en Landbouw, Zoönosen, Stikstof, NVWA, Landbouwgif, Dierenrechten, Voedsel
Natuur, biodiversiteit en in het wilde levende dieren.

In 2015 werd Leonie (1984, woonplaats Almere) Statenlid in de provincie Flevoland, waar zij zich onder andere inzette voor de dieren in de Oostvaardersplassen. In 2018 werd zij verkozen in de gemeenteraad in Almere, waar de partij met drie zetels binnenkwam. Haar eerste politieke succes behaalde zij in 2015, toen er een verbod kwam op wilde dieren in circussen. In die tijd was zij directeur van Wilde Dieren de Tent uit. Leonie studeerde middle-management en ook klassieke muziek aan het conservatorium.

Je moet eerst cookies accepteren voordat je deze video kunt bekijken

Gerelateerd

Minister probeert met list natuur­ver­gunning voor Lelystad Airport te ritselen

Het demissionaire kabinet probeert de opening van het betwiste Lelystad Airport een stap dichterbij te brengen, door het vliegveld te laten meeliften op de legalisatie van een groep gedupeerde boeren in de stikstofcrisis. Kamerleden Leonie Vestering en Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren steken daar samen met Stichting Red de Veluwe en de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SAT...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws