Leonie Vestering


Tweede Kamerlid

Leonie Vestering is sinds maart 2021 Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. De onderwerpen waar ze zich mee bezig houdt zijn:

Veehouderij en Landbouw, Zoönosen, Stikstof, NVWA, Landbouwgif, Dierenrechten, Voedsel
Natuur, biodiversiteit en in het wilde levende dieren.

In 2015 werd Leonie (1984, woonplaats Almere) Statenlid in de provincie Flevoland, waar zij zich onder andere inzette voor de dieren in de Oostvaardersplassen. In 2018 werd zij verkozen in de gemeenteraad in Almere, waar de partij met drie zetels binnenkwam. Haar eerste politieke succes behaalde zij in 2015, toen er een verbod kwam op wilde dieren in circussen. In die tijd was zij directeur van Wilde Dieren de Tent uit. Leonie studeerde middle-management en ook klassieke muziek aan het conservatorium.

Gerelateerd

'Plaats bloemen en bollen in het hoge BTW-tarief!'

PvdD stelt kritische vragen over vervuilende sierteeltsector

Sinds 1975 betalen we over sierteeltproducten het lage btw-tarief van 9%, in plaats van in het algemene btw-tarief van 21%. Gezien de vervuiling door landbouwgif die de sierteelt met zich meebrengt, pleit de Partij voor de Dieren er in vragen aan Staatssecretaris van Financiën Vijlbrief voor om bloemen, planten en bollen weer in het hoge btw-tarief te plaatsen. Bijna een halve eeuw geleden ver...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws