Partij voor de Dieren rekent op vijf zetels


1 oktober 2006

Amsterdam, 1 oktober 2006 - De leden van de Partij voor de Dieren hebben vandaag het verkiezingsprogramma van de PvdD vastgesteld op het partijcongres dat plaatshad in Driebergen. Het programma van de Partij voor de Dieren heet "220x liever..." en maakt duidelijk welke verbeterpunten de partij in petto heeft voor mens, dier, natuur en milieu ten opzichte van het huidige beleid. Dit zesde congres van de Partij voor de Dieren stond geheel in het teken van de komende Tweede Kamerverkiezingen en werd bezocht door 250 leden van de partij. Naast het verkiezingsprogramma is de kandidatenlijst vastgesteld.

In haar congrestoespraak sprak voorzitter en lijsttrekker Marianne Thieme over de doorbraak die ophanden is. Thieme: "9 van de 10 Nederlanders zullen de Partij voor de Dieren nog onvoldoende zien zitten op 22 november, maar steeds meer mensen willen niet langer 9 van de 10 zijn en de zittende politiek blijven steunen. Wij zijn geen partij voor de meerderheid maar voor een snel groeiende maatschappelijke voorhoede die dieren letterlijk tot hun recht wil zien komen."

De kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren bevat een groot aantal bekende lijstduwers, waaronder Kees van Kooten, Karen van Holst Pellekaan, Mohammed Benzakour, Georgina Verbaan, Paul Cliteur, Jan Wolkers, Mensje van Keulen, Ivo de Wijs en Charlie Dée. Op het partijcongres heeft Mohammed Benzakour een lezing gehouden waarin hij zijn beweegredenen om de Partij voor de Dieren te steunen uiteen zette. Karen van Holst Pellekaan gaf in de rol van het Loenatik-karakter Bep Brul haar visie op het verschil tussen baby’s en biggen.

De Partij voor de Dieren heeft grote ambities en verwacht als eerste partij met dierenrechten als belangrijkste thema vertegenwoordigd te zijn in een nationaal parlement. Dat zal een wereldprimeur zijn. In 2004 haalde de Partij voor de Dieren tijdens de verkiezingen voor het Europese parlement al 3,2% van de stemmen, in Amsterdam zelfs 6,5%. Nu de partij via enkele sponsors kan beschikken over een substantieel verkiezingsbudget en een groot aantal opinieleiders zich achter de partij opstellen, is de verwachting dat de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen van 22 november definitief zal doorbreken. Naast Nicolaas Pierson en Irene Visser heeft zich inmiddels ook Jan-Peter Cruiming gemeld als grote sponsor van de partij. Jan-Peter Cruiming is directeur-oprichter van de NationaleVacaturebank.nl. De partij verwacht op basis van eerdere verkiezingsuitslagen en haar turbulente groei vijf zetels te kunnen behalen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief