Partij voor de Dieren eist hogere straffen en een zelf­standig houd­verbod


2 juli 2008

Hond doodgeslagen op het strand

Den Haag, 2 juli 2007- De Partij voor de Dieren heeft vandaag Kamervragen gesteld over ernstige dierenmishandeling. Aan het strand in Biddinghuizen werd een jonge hond aangetroffen die is doodgebloed na ernstig te zijn mishandeld. Aan de bloeduitstortingen, een verbrijzelde oogkas en kapotte tanden is te zien dat de hond zwaar geleden heeft. De Dierenbescherming vermoedt dat de eigenaar erbij betrokken is.

Marianne Thieme: “Dieren worden door sommige mensen nog steeds gezien als wegwerpartikel. Eind april sloeg een stel in Leeuwarden nog een hond dood met een hamer omdat hij aan het verharen was. Als je daarnaast kijkt naar het aantal dieren dat nu vanwege de vakantietijd in dierenasielen terecht komt, zie je dat er in veel gevallen onzorgvuldig wordt omgegaan met de verantwoordelijkheid en de zorg voor dieren.” Uit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat er een relatie bestaat tussen de mishandeling van dieren en mishandeling van mensen. Marianne Thieme: “Het mishandelen van dieren door kinderen kan een voorbode zijn voor later agressief gedrag, zoals het plegen van huiselijk geweld. Een extra reden om hogere prioriteit te geven aan de opsporing en vervolging van dierenmishandeling.”

De Partij voor de Dieren vraagt de minister van Justitie om een verhoging van de strafmaat voor dierenmishandeling. Ook moet het volgens de partij mogelijk zijn om daders van dierenmishandeling een verbod op het houden van dieren op te leggen als zelfstandige straf.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief