Ruim 50.000 mensen protes­teren tegen kern­cen­trale Tihange


26 juni 2017

Den Haag, 26 juni 2017 – Meer dan 50.000 mensen gingen zondag de straat op om een menselijke ketting te vormen als protest tegen het openblijven van de Belgische kerncentrale Tihange.

De actievoerders eisen dat de kerncentrales in Tihange en Doel zo snel mogelijk worden stilgelegd. Na veel zorgelijke berichten over gebrekkige beveiliging en technische incidenten, zoals haarscheurtjes in het reactorvat, willen zij dat de Belgische overheid stappen onderneemt.

De menselijke ketting liep van Tihange door Luik en via Maastricht naar Aken, een traject van 90 kilometer. Behalve de werkgroep Limburg en vele andere vrijwilligers waren namens de Partij voor de Dieren ook Kamerleden Lammert van Raan en Frank Wassenberg aanwezig bij de kettingactie.

Frank Wassenberg: “Prachtig! 50.000 mensen die een ketting vormen. Vorige maand nam de Tweede Kamer mijn motie aan, die aandringt op een snelle sluiting van de verouderde kerncentrale. Tienduizenden bezorgde burgers vroegen gisteren hetzelfde."

Gerelateerd nieuws

Advies van Marianne Thieme aan informateur Tjeenk Willink

Geachte heer Tjeenk Willink, Met grote waardering hebben wij kennis genomen van uw inspanningen om een meerderheidskabinet v...

Lees verder

Vier keer in verzet tegen hittestress bij dieren

Tijdens het verantwoordingsdebat met de staatssecretaris van Economische Zaken riep Kamerlid Esther Ouwehand de bewindslieden...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief