Partij voor de Dieren bestaat 15 jaar!


26 oktober 2017

De Partij voor de Dieren bestaat vijftien jaar. Op 28 oktober 2002 besloot een kleine club mensen om als eerste ter wereld een politieke partij op te richten die niet de mens centraal stelt, maar de gehele planeet en al haar bewoners. Vijftien jaar later is de Partij voor de Dieren het grootste Nederlandse exportproduct van een nieuw politiek gedachtegoed geworden.

Sinds de oprichting van de PvdD is een wereldwijde, groeiende beweging ontstaan die zich in de politiek inzet voor de grensoverschrijdende belangen van dieren, natuur en milieu. Inmiddels zijn er wereldwijd 18 gelijkgestemde politieke partijen en dit aantal blijft groeien.

Ook in Nederland blijft de partij groeien als kool. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart van dit jaar is de PvdD van twee naar vijf Kamerzetels gegaan. Deze stijging van maar liefst 150% ging tevens gepaard met een enorme ledenaanwas. De PvdD zag een toename van 12.000 naar 15.000 leden. Steeds meer bezorgde burgers zien in dat het hoogste tijd is om de wereld anders in te richten.

Met de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen doet de PvdD mee 18 gemeenten. In 12 van die gemeenten is de partij al vertegenwoordigd. Als het aan de PvdD ligt wordt dit aantal fors uitgebreid, waarbij natuurlijk wel de voorzichtigheid wordt betracht om geen plofpartij te worden.

Gerelateerd nieuws

PvdD: Nederland moet nieuwe positie innemen over glyfosaat

De Partij voor de Dieren wil dat de Nederlandse regering een nieuwe positie inneemt in de Europese besluitvorming over glyfos...

Lees verder

'Groenste akkoord ooit' gaat over vooruitschuiven en afschuiven

Bij het debat over de regeringsverklaring heeft de Partij voor de Dieren het nieuwe kabinet voortdurend gewezen op de urgenti...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief