Kamer­vragen over brand Maas­tricht


20 november 2014

De Partij voor de Dieren heeft vandaag Kamervragen gesteld naar aanleiding van de brand in de Beatrixhaven in Maastricht afgelopen woensdag. Esther Ouwehand wil weten waarom omwonenden niet direct zijn geïnformeerd over de brand en over het feit dat ramen en deuren gesloten moesten worden.

"Omwonenden hoorden via het nieuws wat er aan de hand was. De landelijke sms-dienst NL-alert is er om omwonenden te alarmeren, maar er zijn geen meldingen verstuurd. Bewoners moeten duidelijke informatie krijgen bij noodsituaties als deze," aldus Kamerlid Esther Ouwehand.

De Partij voor de Dieren zet vraagtekens bij de brandveiligheid van de Beatrixhaven. De brand kon zich snel uitbreiden naar andere bedrijven. Ook lag er hoog brandbaar materiaal in gebouwen waarin asbest verwerkt is en die bovendien in de buurt liggen van woonwijken. Voor de veiligheid van omwonenden en uit milieuoverwegingen moeten dit soort risico's worden uitgesloten.

Gerelateerd nieuws

Kinderen vaker ziek door uitlaatgassen

Experts waarschuwen tijdens hoorzitting voor gevolgen luchtvervuiling snelwegen Uitlaatgassen van snelwegen en drukke wegen ...

Lees verder

Groeiende kritiek op Ring Zuid Groningen

Naar aanleiding van de hoorzitting over gezondheidsrisico’s door snelwegen maken nu ook de Tweede Kamerfracties van GroenLink...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief