Input debat PvdD via radio­spots


1 maart 2015

De Partij voor de Dieren heeft radiozendtijd ingekocht rond het NOS Eerste Kamer-lijsttrekkersdebat op radio 1 (zondag 1 maart tussen 13.00 uur en 14.00 uur), waarvoor alleen de grootste partijen zijn uitgenodigd.

De Publieke Omroep hanteert een kiesdrempel voor het debat vanuit de gedachte dat de aanwezigheid van alle partijen de overzichtelijkheid van het debat niet ten goede zou komen, maar laat daarmee de stem van de smaakmakers in het politieke debat ongehoord.
Omdat de verkiezingsdebatten zich tot dusver beperken tot soundbites, zendt de Partij voor de Dieren haar soundbites nu uit in de STER blokken rondom het debat.

Eén spot heeft het onverdoofd ritueel slachten als onderwerp, zoals bekend stemde een ruime meerderheid van de Tweede kamer in met de initiatiefwet van Marianne Thieme om het onverdoofd ritueel slachten te verbieden, maar verwierp de Eerste kamer de wet.
Een andere spot heeft betrekking op de slaafse houding waarmee gedoogpartijen het kabinet Rutte in het zadel houden.

Gerelateerd nieuws

Boeren proberen PvdD-protest tegen mestvergisters neer te slaan

Een protestactie van de Partij voor de Dieren en omwonenden tegen de uitbreiding van een mestvergister in Dalfsen is vanochte...

Lees verder

PvdD wil gesprek met burgemeester Dalfsen

Esther Ouwehand en Lia van Dijk willen met burgemeester Han Noten van Dalfsen in gesprek. Noten gaf vanochtend bij RTV Oost c...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief