Bestuur van de vereniging

De Partij voor de Dieren is een vereniging met leden, donateurs en een bestuur.

 

Floriske van Leeuwen, voorzitter
Floriske van Leeuwen (1971) is in maart 2015 toegetreden tot het partijbestuur. Voordien was zij voorzitter van de Gelderse afdeling van de PvdD. Floriske is werkzaam in de maatschappelijke dienstverlening. 

 

 

 

 

Elze Boshart, secretaris
Elze Boshart (1963) is communicatieadviseur en trainer. In haar woonplaats Zutphen was zij de afgelopen jaren actief in een coöperatie voor duurzame initiatieven en runde een biologisch restaurant. Zij is ruim twintig jaar actief als dierenbeschermer, onder andere bij de Dierenbescherming en Wakker Dier. In 2002 maakte zij deel uit van het oprichtingsbestuur van de Partij voor de Dieren. 

 

 

 

Gerard Kuipers, penningmeester
Gerard Kuipers (1976) vertegenwoordigt de Partij voor de Dieren in het waterschap Hunze en Aa’s. Gerard heeft de opleiding Juridische Bestuurswetenschappen gevolgd en is naast zijn werk in het waterschap werkzaam als beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid.

 


 

 

Frank Wassenberg, algemeen bestuurslid
Frank Wassenberg (1966) is sinds maart 2017 Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren. Daarvoor was hij  Statenlid voor de partij in Limburg. Hij is bioloog en was naast zijn Statenlidmaatschap werkzaam als beleidsmedewerker bij de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren.

 

Marjolein Heesters, algemeen bestuurslid
Marjolein Heesters (1967) maakt sinds maart 2015 deel uit van het partijbestuur. Marjolein was voor die tijd voorzitter van de afdeling Zuid-Holland van de Partij voor de Dieren. Daarnaast was zij een lid van het college van advies van de partij. Marjolein werkt als zelfstandig ondernemer.