Partij voor de Dieren neemt deel aan vervroegde raads­ver­kie­zingen Leeu­warden en Wester­wolde


22 mei 2017

De Partij voor de Dieren doet mee aan de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen in november van dit jaar in Leeuwarden en Westerwolde. Op het voorjaarscongres op 21 mei zijn de kandidatenlijsten voor deze gemeenten vastgesteld. In Leeuwarden is de lijsttrekker Caroline de Groot, en voor Westerwolde is dit Edith van der Horst. Zij is momenteel PvdD-raadslid voor Vlagtwedde.

De gemeenten Leeuwarden, Leeuwarderadeel en een deel van Littenseradiel gaan per 1 januari verder als één gemeente; de gemeente Leeuwarden. En de gemeenten Vlagtwedde en Beddingwedde willen samen verder als Westerwolde. Het streven is om deze fusies per 1 januari 2018 in te laten gaan. Daarom zullen er op 22 november 2017 vervroegde gemeenteraadsverkiezingen gehouden worden.

Vastgestelde kandidatenlijsten:

Leeuwarden Westerwolde
1. Caroline de Groot Edith van der Horst
2. Tamara Kloosterman Anneke Janse
3. Gerrit Das Judith Möller
4. Vincent van Heuven Cobie de Jongh
5. Janet Visser Jozefina Benjamin-Klaassen
6. David Prins Marcel van Vliet
7. Manou Sijtsma
8. Gregor Vos
9. Herman Gallé

De PvdD is momenteel vertegenwoordigd in 12 gemeenten: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Groningen, Leiden, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Vlagtwedde.

Gerelateerd nieuws

Tweede Kamer wil veiligheid gaswinning niet langer bij Economische Zaken

DEN HAAG, 9 mei 2017 – De veiligheid van de Groningers in het gaswinningsgebied moet bij een ander ministerie worden ondergeb...

Lees verder

Kamer wil dat regering verzoekt om sluiting Belgische kerncentrale

DEN HAAG, 23 mei 2017| De Nederlandse regering moet de Belgische overheid verzoeken om de kerncentrale in Tihange te sluiten....

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief